Adam Öldürmekten 46 Yil 11 Ay Hapis Cezasi Aldi

Adana’da bir kisiyi öldürmekten 46 yil 11 ay hapis cezasiyla aranan firari hükümlü yakalandi.

Adam Öldürmekten 46 Yil 11 Ay Hapis Cezasi Aldi
Edinilen bilgiye göre olay, 24 Temmuz 2016’da merkez Seyhan ilçesi Daglioglu Mahallesinde bir müstakil evde meydana geldi. Isledigi bir suçtan dolayi kaldigi cezaevinden tahliye olan Eyyüp Ipek (31), iddiaya göre uyusturucu madde alisverisi için Mehmet Rençber (32) ile bulustu. Pazarlik yapan iki kisi, bir süre sonra tartismaya basladi.

Tartismanin kisa sürede kavgaya dönüsmesi üzerine Rençber, evde bulunan pompali tüfekle Eyyüp Ipek’i gögsünden vurdu. Ipek kanlar içerisinde yere yigilirken, Rençber ise olay yerinden kaçti.

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik görevlileri, ilk müdahalesini yaptigi Ipek’i ambulansla hastaneye götürdü. Hayati tehlike kaydiyla ameliyata alinan Ipek, doktorlarin tüm müdahalelerine karsin kurtarilamadi. Cinayet Büro Amirligi ekipleri, olaydan bir gün sonra süpheli Rençber’i, saklandigi evde yakaladi. Emniyetteki sorgusunda suçlamalari kabul etmeyen Rençber, sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece tutuklandi. 5 yil tutukluluk süresi içinde cezasi onanmayinca tutuksuz yargilanmak üzere cezaevinden tahliye edilen Rençber’in, hakkinda verilen ‘kasten öldürme’ suçundan 46 yil 11 ay hapis cezasi Yargitayca onandi. Bunun üzerine Asayis Sube Müdürlügüne bagli Aranan Sahislar Büro Amirligi ekipleri, Rençber’in yakalanmasi için çalisma baslatti. Polis, Akkapi Mahallesi’ndeki adresine yapilan baskinda Rençber’i yakaladi. Emniyete götürülen Rençber önce adliyeye, ardindan da cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA