ABD'de Floyd'u Öldürmekten 22.5 Yil Ceza Alan Chauvin Suçunu Itiraf Etti

ABD’de siyahi George Floyd’u öldürdükten sonra 22.5 yil hapis cezasi alan eski polis memuru Derek Chauvin, federal mahkemede Floyd’un ölümüyle ilgili yönetilen suçlamalari kabul etti.

ABD'de Floyd'u Öldürmekten 22.5 Yil Ceza Alan Chauvin Suçunu Itiraf Etti


ABD’nin Minnesota eyaletine bagli Minneapolis kentinde 25 Mayis 2020’de siyahi George Floyd’u gözaltina aldigi sirada boynuna baski yaparak ölümüne neden olan eski polis Derek Chauvin, bugün federal mahkemeye çikarildi. Savcilarla yaptigi bir anlasmayla savunmasini "suçlu" olarak degistirip yargilanma hakkindan feragat etmek için Minnesota’daki ABD Bölge Mahkemesi’ne turuncu mahkum elbisesiyle çikan 45 yasindaki Chauvin, Floyd’un medeni haklarini ihlal etmek ve bir davayi engellemekle ilgili federal suçlamalari kabul ettigini söyledi.

Hakimin Floyd’u kasitli olarak anayasal bir haktan mahrum edip etmedigini ve Floyd baygin haldeyken bile dizini boynuna koydugu yönündeki sorusuna Chauvin, "Dogru" seklinde yanit verdi.

Chauvin’in itirafinin, hapis süresini 2 yil uzatmasi bekleniyor. Yargiç Paul Magnuson ise ceza için henüz bir tarih belirlemezken, daha sonraki bir tarihte ceza durusmasi düzenleyecegini söyledi.

Kaynak: İHA