2 Bin Liraya Satilan 1 Buçuk Metrelik Kiliç Baligi Ilgi Çekiyor

Eskisehir’de balikçi tezgahlarinin birisinde yerini alan 1 buçuk metrelik kiliç baligi, 2 bin liradan satiliyor.

2 Bin Liraya Satilan 1 Buçuk Metrelik Kiliç Baligi Ilgi Çekiyor
Tasbasi bölgesi yakinlarindaki bir balikçinin tezgahinda yerini alan 1 buçuk metrelik kiliç baligi, vatandasin ilgisini çekti. Diger baliklarin yaninda boyutuyla farklilik olusturan kiliç baligi, Karadeniz’in açiklarinda yakalanarak Eskisehir’e getirildi.

Almak isteyen vatandaslara satisi yapilan kiliç baligi yaklasik 25 ile 30 kilogram geliyor. Isletmeci tarafindan ise kilogramina 80 lira isteniyor.

“Insanlar görüyor ve merak ediyor”

Eskisehir’de 40 yildir balikçilik yapan Cavit Aladag, büyük baliklarin tezgahlarda her zaman ilgi çektigini ifade etti.

Merakli gözlerin baliga yogunlastigini belirten Aladag, “Kiliç baliginin boyu 1 buçuk metre, agirligi da yaklasik 25 ile 30 kilo civarlarinda. Kilogramini da 80 liradan satiyoruz. Karadeniz açiklarinda yakalandi, açik su baligi. Denk geldikçe getirmeye çalisiyoruz. Insanlar görüyor ve merak ediyor. Ilgi gösteriyorlar. Her baligin ayri seven kitlesi oldugu gibi bunda da var” ifadelerini kullandi.

“Ragbet yok”

Balik piyasasinda normalin disinda bir durgunluk oldugunu belirten 55 yasindaki Cavit Aladag, fiyatlarin da normal oldugunu su sözlerle ifade etti:

“Havalar sogudu, baliklar tezgahta yerini aldi, fakat bekledigimiz ragbet yok. Fiyatlar da normal aslinda. Herkesin alabilecegi fiyatlara balik satiyoruz, ama farkli bir durgunluk var. Fiyatlar da daha asagi düsmez. Normalde havalar soguyunca ekstra bir yogunluk olur. Bu dönemde yogunluk olusmadi.”
Kaynak: İHA