10'Uncu Malatya Film Festivali Basladi

Malatya Valiligi, Büyüksehir Belediyesi, Battalgazi ve Yesilyurt ilçe belediyelerinin is birligiyle 10’uncusu düzenlenen "Malatya Uluslararasi Film Festivali" basladi.

10'Uncu Malatya Film Festivali Basladi
Sinema dünyasinin ünlü isimleri ve davetliler, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki tören öncesinde kirmizi halida yürüyerek, basin mensuplarina poz verdi.

Festival açilis programinda konusan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, sinemayi ve sinema sanatçisini önemsediklerini belirterek, “ Malatya Uluslararasi Film Festivali’nin bu yilki temasini; bu sene UNESCO Dünya Mirasi kalici listesine giren "Aslantepe" olarak belirlendi. Sinema, milletlerin degerlerinin olusturulmasinda, toplumun kanalize edilmesinde ve dünya insanligina yön vermesinde çok güzel bir iletisim ve etkilesim ürünüdür. Sinemayi önemsiyoruz, sinema sanatçisini da önemsiyoruz. Önemli olan dünya sinemasinda oynadigimiz hayat filminde rollerimizin güzel olmasidir. Üç temel kategoride, belgesel, uzun metrajli film ve kisa metrajli film kategorilerinde ödül düzenlendi” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi, Malatya Milletvekili Veli Agbaba ise sanatin önemine deginerek, “ Festivalin medeniyetten kuruldugu topraklarda yapilmasi çok anlamli. Her geçen gün film festivalimizle ilgili önemli adimlar atiyoruz. Malatya Türkiye’nin en önemli sanatçilarini yetistirmis bir yer. Hepimize düsen en önemli görev sanatin yükselmesini saglamak” seklinde konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan bu yil yasam boyu Onur Ödülü’ne layik görülen Turgay Tanülkü ve Selma Güneri’ne ödülleri takdim edildi. Bu yil Emek Ödülü’ne layik görülen Metin Devrim, Sirma Bradley’e takdim edildi. Türk Sinemasina Katki Ödülü ise Sükrü Avsar’a takdim edildi.

Tören, toplu fotograf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA