Zorunlu Kis Lastigi Uygulamasi Basladi, Oto Lastikçilerde Yogunluk Artti

Ülke genelinde oldugu gibi Bingöl’de de bugün itibariyle zorunlu kis lastigi uygulamasi basladi. Uygulamanin baslamasiyla kentteki birçok oto lastikçe yogunluk artarken, araç sahiplerinin en çok çikma lastiklere ragbet gösterdigi ögrenildi.

Zorunlu Kis Lastigi Uygulamasi Basladi, Oto Lastikçilerde Yogunluk Artti
Ülke genelinde bugün itibariyle baslayan sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlarda zorunlu olan kis lastigi uygulamasiyla birlikte oto lastikçilerde de yogunluk artti. Uygulama öncesi lastikleri degismeyen sürücüler, sabahin erken saatlerinde randevu alarak oto lastikçilerde yogunluk olusturdu.

"KIS LASTIGI CANIMIZIN SIGORTASIDIR"

Bingöl’de yaklasik 4 yildir oto lastik isletmeciligi yapan Ümit Tugunmus, kis lastiginin önemine dikkat çekti. Kis lastiginin hem canin hem de aracin sigortasi oldugunu belirten Tugunmus, "Bugün 1 Aralik, kis lastigi takma zorunlulugu geldi ticari araçlar için. Normal araç sahipleri için zorunluluk yok tabi ki ama biz her sürücüye kis lastigini kullanmalarini öneriyoruz. Kis lastigi aracin sigortasidir ayni sekilde canimizin da sigortasidir. Kis lastigi kullanmayi her müsterimize öneriyoruz" dedi.

Eksi 7 derecede yazlik lastiklerin islevini yitirdigini belirten Tugunmus, "Su an kar yagmasini bekleyen müsterilerimiz var, kar düstükten sonra takacagim diye hareket ediyorlar, bu yanlis. Gece oldugu zaman don olaylari ile karsilasiyoruz. Eksi 7 derecenin altina indiginde yaz lastigi özelligini yitirir. Bundan ötürü herkese kis lastigini takmalarina davet ediyoruz. Bizlerde de zaten yogunluk basladi" diye konustu.



"ÇIKMA LASTIKLERE BIR RAGBET VAR"

Lastik fiyatlarindaki artistan dolayi sürücülerin çikma lastiklere ragbet gösterdigini vurgulayan Tugunmus, sifir lastik kullanilmasi gerektigini vurguladi. Tugunmus, "Biz istiyoruz ki herkes randevu ile gelsin. Gelmeden önce arasinlar, biz de hazirligimizi ona göre yapalim. Sabah erken saatlerde açtik is yerini, durmadik hiç. Kis lastigine vatandaslarimiz ceza olayi olarak bakiyor, kesinlikle yanlis bu. Cezadan korktuklari için takanlar var. Can güvenligi için kis lastigi takin diyoruz. Geçen seneye oranla da kis lastigi fiyatlari artti. Biz tabi sifir lastikten yanayiz ama çikma lastiklere bir ragbet var. Çikma lastik kullaniyor çogu müsterimiz. Biz her zaman sifir lastikten yanayiz” seklinde konustu.

(Muhammet Ali Çiftçi - Sinan Atan-IHA)
Kaynak: İHA