Yemen, BM'den Ülkedeki Tarim Kalkinma Projelerinin Yerine Getirilmesini Talep Etti

Yemen Disisleri Bakani Ahmed Avad bin Mubarek, Birlesmis Milletler (BM) Gida ve Tarim Örgütü'nden (FAO) yardimlarin yani sira ülkedeki tarim kalkinma projelerini uygulamasini talep etti.

Yemen resmi haber ajansina göre, Bin Mubarek, Italya'nin baskenti Roma'da FAO Genel Direktörü Qu Dongyu ile bir araya geldi.

FAO'dan ülkeye insani yardim projelerinin yani sira, uzun vadeli etkisi olacak tarim kalkinma projelerini de uygulamasini talep eden Bin Mubarek, Yemen halkinin yüzde 60'inin tarim sektörüne bagli oldugunu kaydetti.

Bin Mubarek, yapilacak insani yardimlara iliskin tahvillerin Merkez Bankasi araciligiyla yapilmasi çagrisinda bulunarak, bunun, ülkenin içinde bulundugu insani duruma olumlu etki edecek "yerel paranin iyilestirilmesine" katki saglayacagini vurguladi.

Yemen, yaklasik 7 yildir 233 binden fazla insanin ölümüne neden olan bir savasa tanik olurken 30 milyon dolayindaki nüfusun yüzde 80'i dünyanin en kötü insani krizinde destege ve yardima bagimli hale geldi.

Mart 2015'ten bu yana Suudi Arabistan liderligindeki bir koalisyonun, hükümet güçleri ve Iran'in destegiyle baskent Sana dahil önemli noktalari kontrolüne alan Husilere karsi operasyonlar yürüttügü Yemen'de, çatismalar birçok bölgeye yayilmis durumda.

Kaynak: AA