'Öz Bakima Destek Elemani' Tanitim Toplantisi Düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Yozgat Il Müdürlügü ile Konya Ovasi Projesi (KOP) idaresi isbirligiyle KOP SOGEB projesi kapsaminda Kadin istihdamini arttirmaya yönelik ‘Öz Bakima Destek Elemani’ yetistirme projesinin tanitim toplantisi düzenlendi.

'Öz Bakima Destek Elemani' Tanitim Toplantisi Düzenlendi
Valilik konferans salonunda düzenlenen tanitim toplantisina KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mahmut Sami Sahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Abdullah Neseli, daire müdürleri katildi.

Açilis konusmasi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Abdullah Neseli, “Günümüzde issizlik ve istihdam, sonuçlari açisindan toplumlarin en önemli sorunlarindan birini olusturmaktadir. Toplumsal refah ve kalkinma açisindan istihdamin önemi gittikçe artmaktadir. Istihdam sorunundan etkilenen kadinin çalisma hayatina dahil edilmesi, toplumsal kalkinmada önemli bir etkendir. Bu nedenle Il Müdürlügümüz Ilimizde kadin isgücünün istihdaminin artirilmasi için KOP SOGEP mali destek çagri programlari kapsaminda “KOP Ile Öz Bakima Destek Elemani Egitimi Projesi”ni hazirlamistir. KOP tarafindan uygun görülen ve 264 bin TL bütçeye sahip Öz Bakima Destek Elemani Egitimi Projesi ile Il Müdürlügümüzden sosyo-ekonomik destek alan 18-45 yas arasi 60 kadin kursiyer, mesleki egitim faaliyeti kapsaminda, yasli ve hasta ihtiyaçlarina cevap verebilecek sekilde yeteneklerinin yeniden yapilandirilmasi yoluyla öz bakima destek elemani olarak yetisecek ve yüzde 15’i is hayatina dahil olacaktir. Bugün tanitimi yapilan Öz Bakima Destek Elemani Egitimi Projesine dahil edilen 60 kadinimizdan ilk grubun egitimi 29 Aralik’ta tamamlanarak diger grubun egitimi 8 ayda tamamlanacaktir.” diye konustu.

KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mahmut Sami Sahin ise; “ Bilindigi üzere; KOP Idaremiz, görev alani olan Aksaray, Karaman, Konya, Nigde, Kirikkale, Kirsehir, Nevsehir ve Yozgat illerimizde bölge kalkinmasi yönünde kamu yatirimlarinin koordinasyonunu saglamak, agirligi kamu yatirim, proje ve faaliyetlerinde olmak üzere Kalkinma Ajanslariyla is birligi içinde eylem planlarini hazirlamak, bu planlarin uygulanmasini izlemek ve koordine etmek, bölge için öncelikli gördükleri alanlarda destek programlari tasarlamakta ve uygulamaktadir. KOP, bölgenin basta sulama ve temel altyapi ihtiyaçlarinin karsilanmasini, ekonomik kalkinmasi ve sosyal gelismesinin hizlandirilmasini hedefleyen sürdürülebilir ve insan odakli bir kalkinma süreci olarak kurgulanmistir. Bu kapsamda 2017 yilindan itibaren uygulamakta oldugumuz KOPSOGEP kapsaminda dezavantajli gruplarin ekonomik ve sosyal hayata adaptasyon sürecini kolaylastirmaya yönelik bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluslari araciligiyla projeler desteklenmektedir. KOPSOGEP ile simdiye kadar toplam 106 proje için 22.729.500 TL ödenek aktarilmistir. Bu projeler sayesinde kirsal alandan kent merkezine yapilan göçün önüne geçmeyi, bölgede yeni bir is sahasi olusturmayi, ekonomik hayatta aktif olarak yer almayan özellikle gençlerimiz ve kadinlarimiz olmak üzere yerel halkimizin üretimde yer almasini saglamayi hedefliyoruz. Bu çerçevede Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan yürütülen KOP ile Özbakima Destek Elemani Egitimi projesi ile Il Müdürlügünden sosyoekonomik destek hizmeti alan 18-45 yas arasi kadinlar arasindan belirlenecek 60 kadin kursiyer, mesleki egitim faaliyeti kapsaminda, yasli ve hasta ihtiyaçlarina cevap verebilecek sekilde yeteneklerinin yeniden yapilandirilmasi yoluyla öz bakima destek elemani olarak yetistirilecektir. Egitim alan en az 9 kisi kurum bünyesinde istihdam edilecektir. Projemizin basta Yozgat halkimiz olmak üzere ilimize ve bölgemize hayirli olmasini temenni ediyorum.” diye konustu.

Kaynak: İHA