Fileye Giren Kavunlarin Raf Ömrü Uzuyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde yaz aylarinda toplanarak filelere koyulan kavun, bahar aylarina kadar çürümeden muhafaza altina aliniyor.

Fileye Giren Kavunlarin Raf Ömrü Uzuyor


Buldan ilçesi Oguz Mahallesinde üreticilik yapan Ibrahim Özen, yaz aylarinda topladigi kavunlari filelere saplarindan asarak raf ömrünü uzatiyor. Bahar aylarina kadar ilk günkü lezzetiyle kalan kavunlar, bu sayede daha uzun süre muhafaza altinda kaliyor.

Atadan gelme bir yöntem olan bu yöntem sayesinde sap kisimlarindan iplerle astiklari kavunlarin bahar aylarina kadar çürümeden dayandigini ve raf ömrünün uzun oldugunu belirten Ibrahim Özen, “Bende sari dilimli kavunlarimizi yaz aylarinda topladiktan sonra, filelere koyarak asmaya basladim. Daha fazla dayandigini ve yerle temas etmedigi için çürümedigini ve lezzetiyle birlikte tadinin daha da arttigini gördüm. Yazin topladigimiz kavunlar bahar aylarina kadar çürümeden filelerin içerisinde duruyor. Filede duran kavun toplandigi ilk günkü gibi tazeligini koruyor. Oguz mahallesinde Sultaniye Çekirdeksiz üzümün yani sira kavun ve karpuz üretimi de hayli gelismis durumda. Filelere giren kavuna büyük talep oluyor. Kavunlarimizi filelerde çürümeden beklettigimiz içinde israfin önüne geçmis oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA