Taciz Iddiasi Ortaligi Karistirdi

Adana’da bir kadin, 71 yasindaki bir adamin kendisine tokat attigini ve tacizde bulundugunu iddia etti. Ayni mahalleden bir genç de yasli adamin kendisini yalanci sahitlige zorladigini öne sürerken, yasli adam ise hakkindaki iddialari kabul etmeyerek, “Benim can güvenligim yok. Onlar 5 kisi ben tekim. Onlarla nasil ugrasayim” dedi.

Taciz Iddiasi Ortaligi Karistirdi
Merkez Seyhan ilçesine bagli Döseme Mahallesi’nde engelli kiziyla yasayan Nilüfer Demirkesen (53), iddiaya göre geçen 25 Temmuz’da komsusu Ali Turhan’in (71) kendisini taciz ettigini ve ardindan tokat attigi gerekçesiyle polise giderek sikayetçi oldu. Ali Turhan, iddiaya göre komsusu 20 yasindaki Selçuk Çepe’ye yalanci sahitlik yaptirmak istedi. Genç ise sahitligi kabul etmedi. Turhan, Çepe’yi rahatsiz etmeye baslayarak geçen Ekim ayinda genci ayagindan yaraladi. Selçuk Çepe, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’nden darp raporu alarak yasli adam hakkinda sikayetçi oldu. 21 Agustos tarihinde ise Ali Turhan, mahallede gördügü Selçuk Çepe’nin cep telefonunu bastonuyla kirmaya çalisti. Nilüfer Demirkesen ve Selçuk Çepe’nin Ali Turhan hakkindaki davalari sürüyor.

Selçuk Çepe, “Yalanci sahitlik yapmami istedi. Bende bundan çekindigim için beni tehdit etmeye basladi.

Polis çagirinca da bastonla bana saldirdi ve cep telefonumu kirmaya çalisti. Artik ben bana saldiracagindan sürekli korkuyorum. Haftanin 7 günü karakola gidiyoruz” diye konustu.

Taciz edildigini öne süren Nilüfer Demirkesen, “Bunlar benim komsum olur. Bunlari yalanci sahitlige zorladilar. Benden uzaklastirma aldigi halde halen sözlü tacizleri, laflari bitmiyor. Bana sözlü tacizlerde bulunuyor. Bu olaylardan benim engelli çocugumun da psikoloji bozuluyor. Bu gariban insanlari da beni de rahat birakmiyor. Yapiyor, yapiyor sonra da kendisi gidip bizi karakola sikayet ediyor. Ne yapacagimi sasirdim. Huzur istiyorum” ifadelerini kullandi.

Ali Turhan’in, ‘Ya benim olacaksin ya da topragin’ dedigini öne süren Demirkesen, daha sonra da yasli adamin kendisine tokat attigini söyledi.



“Kimseye tokat atmadim, tacizde bulunmadim”

Hakkindaki iddialari kabul etmeyen 71 yasindaki Ali Turhan ise Çepe ve Demirkesen’in kendisine komplo kurduklarini söyledi.

Turhan, “Bunlar bana komplo kuruyor. Tokat atma falan yok. Tokat atsam bütün komsularim görür. Ben cep telefonunu bastonla da kirmadim. Böyle evin önünde otururken telefonla beni kameraya çekmeye basladi.

Ben oglum git, sen benim dostumsun, düsmanim degilsin dedim ama devam etti. Bende bastonu uzattim ve telefon elinden düstü. Ben kimseye tokat atmadim, tacizde de bulunmadim” dedi.

Nilüfer Demirkesen’in korona virüs salginina ragmen kendisinin yüzüne tükürdügünü de söyleyen Turhan, “Baska bir kadin gitti kapisinda onu dövdü oda Ali dayi beni kapimda dövdü diye laf çikartti. Korona virüs varken benim gelip 3 sefer yüzüme tükürdü. Ben kendisine yine de hiçbir sey demedim. Bu kadin yalan söylüyor. Nereye gitse beni tahrik ediyor. Ben kendisine karsi bir sey yapmadim. Benim burada hayatim tehlikede. Can güvenligim yok, evimden disariya çikamiyorum korkumdan. Ben 5 kisiye ne yapabilirim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA