MHP'li Tasdogan Mobilya Sektörünün Sorununa El Atti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Tasdogan, mobilya sektöründeki ham maddesi sikintisi ve fiyat artislari ile ilgili TBMM’ye arastirma ile soru önergesi verdi.

MHP'li Tasdogan Mobilya Sektörünün Sorununa El Atti
MHP Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Tasdogan, mobilya sektörünün yasadigi problemleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) tasidi. Mobilya sektörü imalatçilarinin MDF, kontrplak, sünger, boya, cam, ayna gibi temel hammaddeleri temin etmede sorunlar yasadigini belirten Milletvekili Tasdogan’in verdigi arastirma önergesine MHP Genel Sekreteri Ismet Büyükataman ve MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoglu da imza atti. Tasdogan, Ticaret Bakani Mehmet Mus’un yanitlamasi istemiyle TBMM Baskanlik divanina yazili soru önergesi de sundu.

"Ihracata kisitlama getirilmeli"

Istihdam dostu sektör olarak nitelendirilen mobilya sektöründe 36 bin üretici ve 65 bin is yeri bulundugunu ve 100 binlerce kisinin istihdam edildigini önergede ifade eden Tasdogan, “Sektör temsilcileri, iç piyasadaki hammadde sorununun çözülmesi için MDF ve kontrplak ihracatina kisitlama getirilmesini, sünger ve boya malzemeleri gibi petrokimya ürünlerinin yatirimlarina ise agirlik verilmesini talep etmektedir” dedi.

Milletvekili Tasdogan, Bakan Mus’a "Bakanliginiz nezdinde mobilya üreticilerinin son dönemdeki sorunlari ile alakali bir çalisma grubu/komisyonu olusturulmus mudur? Bakanliginizin mobilyacilarin dile getirdigi sorunlar ile ilgili saha çalismasi yapilmis midir veya planlanmis midir? Sikinti çekilen ürün veya ürün gruplariyla ilgili ihracat kisitlamasi planlanmis midir? Basta seçim bölgem Gaziantep olmak üzere mobilya üretiminin lokomotifi olan sanayi sehirleri ve bölgelerindeki mobilya sektör temsilcilerimiz ile birlikte çalisma yapmayi planlamakta misiniz? Mobilya üretiminde stratejin öneme sahip ham madde, ürün veya ürün gruplarinin ülkemizde üretilmesi için gereken tesvik ve desteklerin saglanmasi ile ilgili bir programiniz var midir?" sorularini yöneltti.
Kaynak: İHA