Önce Gökyüzünü Seyrettiler, Sonra Halay Çektiler

Erzurum’da düzenlenen etkinlikle üniversite ögrencileri teleskopla gökyüzünü seyrettiler. Soguk havadan etkilenen ögrenciler isinmak için ise halay çektiler.

Önce Gökyüzünü Seyrettiler, Sonra Halay Çektiler
Yakutiye Belediyesi Gençlik Merkezi Teknoloji Takimi ve Atatürk Üniversitesi Astrofizik Kulübü (ATAK) tarafindan, turizme yeni kazandirilan Kalor Tepesinde gökyüzünü gözlemleme etkinligi düzenlendi.

Yüzlerce üniversite ögrencisinin büyük ilgi gösterdigi etkinlikte ögrenciler ilk kez teleskopla gökyüzünü seyretmenin heyecanini yasadi.

Atatürk Üniversitesi Astrofizik Kulübü (ATAK) üyeleri ögrencilere yildizlar ve gezegenler hakkinda bilgi verdi. Gökyüzünü yakindan incelemenin mutlulugunu yasayan ögrenciler soguk havadan kaçinmanin çözümünü ise halay çekmekte buldu. Teleskopla gökyüzünü izleyen ögrenciler, sirasiyla halaya eslik ederken Yakutiye Belediyesi tarafindan ögrencilerin isinmasi için ocaklarda atesler yakildi.

Renkli görüntülerin yasandigi etkinlikte konusan ögrenciler, gökyüzünü ilk kez bu kadar yakindan gördükleri için heyecanlandiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA