Kendisini Icraya Veren Eski Dünürünü Ailesiyle Birlikte Katletti

Afyonkarahisar’da bir sahsin, eski dünürlerinin bulundugu otomobile kursun yagdirmasi sonucu 4 kisinin öldügü ve 1 kisinin de agir yaralandigi olayin detaylari ortaya çikti. Sahsin eski dünürü ile kendisini icraya verdigi için aralarinda gerginlik oldugu ögrenilirken, saldirida otomobilin içerisinde bulunan 1 yasindaki bir çocuk olaydan yara almadan kurtuldu.

Kendisini Icraya Veren Eski Dünürünü Ailesiyle Birlikte Katletti
Olay, merkeze bagli Çikrik beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yusuf ve Fatma Mercan çifti 5 yillik bir evliligin ardindan yaklasik 3 yil önce bosandi. Bosanan çiftin 2 çocugunun velayeti ise anne Fatma Mercan’a verildi.

Bugün aksam saatlerinde Yusuf Mercan çocuklarini görme izninde aldiktan sonra birlikte vakit geçirdikten sonra, eski esine birakmak için aile üyeleri ile birlikte Çikrik beldesine geldi. Çocuklari eski esine veren Yusuf Mercan iddiaya göre, dönüs yolunda beldedeki meydanda eski kayinpederi Ismail Kinçak ile karsilasti. Burada taraflar arasinda çocuk görme meselesi ve geçmiste alinan borç paraya karsilik verilen senedin icraya konulmasi meselesi yüzünden tartisma yasandi. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine cinnet getiren Ismail Kinçak iddiaya göre, belindeki tabancayi çikarak otomobilin kapilarini açip içeri kursun yagdirdi. Olayda araç içerisinde bulunan Hatice ve Mevlüt Mercan ile Hanife ve Sefika Mutlu ile Yusuf Mercan vuruldu.

Olayda bir aile yok oldu

Olayin ardindan çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye çok sayida 112 Acil servi ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler yaralilari ambulanslar ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldirdi. Yaralilardan eski damat Yusuf Mercan’in babasi Mevlüt ile annesi Sefika ve kiz kardesi Hatice Mercan ve anneannesi Hanife Mutlu kaldirildiklari hastanede hayatlarini kaybetti. Yusuf Mercan’in ise durumunun agir oldugu ve yogun bakimdaki tedavisinin devam ettigi bildirildi.



1 yasindaki bebek mermi yagan otomobilden sag çikti

Olayda eski damat Yusuf Mercan’in kiz kardesi Hatice Mercan’in otomobilin içerisinde bulunan 1 yasindaki kiz çocugunun ise mermilerden kurtuldugu ve olayi yara almadan atlattigi ögrenildi. Küçük çocugu 112 Acil servis ekiplerinin koruma altina aldigi ve tedbir amaçli hastaneye kaldirdiklari belirtildi.

“Kavganin nedeni çocuk velayet kavgasi, eskiden gelen bir alacak verecek meselesi”

Olayin gerçeklestigi beldedeki mahallenin Muhtari Bekir Islek, yasanan dehlet verici olayi Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. Olayin duyar duymaz bölgeye geldigini ve yaralilari gördügünü kaydeden Islek, “Sosyal Yardimlasmadan gelen kömürleri dagitirken komsum aradi beni. Silahli olayin oldugunu söyleyerek bakar misin dedi.

Vardigimda 5 tane yarali vardi. Bir tane çocuk vardi, çocukta yarali durumu yoktu. Ama 5 sahistan 4’ü vefat etti, bir tanesi agir yarali. Tabancayla vurmuslar. Bunlar amca çocugu öyle bir olay yasandi. Dünür oldular bunlar, bosanma olayi falan olunca is buralara kadar geldi. Yaklasik 5 yil evli kaldilar. 2-3 senedir de ayrilar. Kavganin nedeni çocuk velayet kavgasi, eskiden gelen bir alacak verecek meselesi de varmis. Olaylar buraya geldi, çigirindan çikti. Olayi gerçeklestiren kisi kizin babasi” diye konustu.



Eski kayinpeder eve icra tebligati gelince silahina sarildi

Öte yandan, olayi gerçeklestiren eski kayinpeder Ismail Kinçak, katliami gerçeklestirdigi tabanca ile olay yerinden kaçarken, sahsin yakalanmasi için polis ekipleri kent merkezinde yogun güvenlik önlemleri aldi. Kinçak’in kizi Fatma Kinçak’in, eski damadi Yusuf Mercan ile evliyken dünürü Mevlüt Mercan’dan borç para aldigi ve buna karsilik verdigi senedi günü gelince ödeyemedigi için icralik oldugu ögrenildi. Eve icra yazisi gelmesine sinirlenen Kinçak’in velayet konusunda da eski dünürleri ile anlasamadigi ve bu yüzden taraflar arasinda bir süredir gerginlik oldugu iddia edildi.

Olayla ilgili güvenlik günleri tarafindan baslatilan incelemenin devam ettigi bildirildi.

Kaynak: İHA