Iki Yil Aradan Sonra Yeniden Asiklar Bayramda Bulustu

Sivas’ta pandemi nedeniyle iki yildir yapilamayan Uluslararasi Geleneksel Asiklar Bayrami’nin 14’üncüsü gerçeklestirildi.

Iki Yil Aradan Sonra Yeniden Asiklar Bayramda Bulustu


Sivas’ta her yil geleneksel olarak düzenlenen Sivas Uluslararasi Geleneksel Asiklar Bayrami, iki yildir pandemi tedbirleri nedeniyle gerçeklestirilemedi. Asik ve ozanlar bir yil aradan sonra 14. Sivas Uluslararasi Geleneksel Asiklar Bayrami’ni Fidan Yazicioglu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle gerçeklestirdi. Asiklar bayramina Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan 50’ya yakin asik ve ozan katildi.



Gelenek yasatilmali

Etkinlikle konusan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, asiklik geleneginin yasatilmasi gerektigini belirtip, “Asiklik gelenegini yasatmak, asiklarimiza destek vermek, yeni nesillere aktarmak adina böyle güzel bir organizasyona imza attik. Öncelikle organizasyonda emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Basta Sivas Fasil Heyeti Asiklar, Sairler ve Halk Oyunlari Dernegi Baskani Ahmet Ayik olmak üzere ekibine, emek verenlere, katki saglayanlara, yurtiçinden ve yurtdisindan buraya gelerek bu programi anlamlandiran çok degerli asiklarimiza ve yazarlarimiza tesekkür ediyorum. Güzel bir slogan yazmislar ‘Çatal Yürek, Tek Bilek’ ‘Iki Devlet Tek Millet’. Azerbaycan’dan buraya kadar gelerek bizleri sevindiren, bu programa anlam katan çok degerli asiklarimiza, ozanlarimiza, sanat severlere tesekkür ediyorum ”diye konustu.



Iki yil sonra yeniden

Etkinlikle konusan Sivas Fasil Heyeti Asiklar, Sairler ve Halk Oyunlari Dernegi Baskani Ahmet Ayik, “Biliyorsunuz iki yildir pandemiden dolayi 13.’sünü yaptigimiz programin 14.’sünü yapamamistik. Suan 15.’sini yapmamiz gerekiyordu, 2 yil ara verdikten sonra 14. Sivas Uluslararasi Geleneksel Asiklar Bayrami’ni yapiyoruz. Son yillarda gençlerimiz müzik olarak baska yerlere kayiyorlar ama biz bu gelenegi inatla yasatmak istiyoruz. Bu kültür bizim kültürümüz. Bizim buna sahip çikmamiz lazim. Bir yarisma yapildi Iki Devlet Tek Millet Çatal Yürek, Tek Bilek diye. Ödüllerini verdik. Azerbaycan bizim kardesimiz onlar da bu isi emek veriyor, bizden de hiçbir emegi esirgemiyorlar. Bu gelenek devam etsin özelliklede Türk devletlerinde. Bu yil sadece Azerbaycan ve Gürcistan’dan kisiler çagirdik. Adana’dan, Kahramanmaras’tan, Kars’tan Erzurum’dan ve Sivas’imizdan katilanlar oldu” dedi.

Etkinlikte asik ve ozanlar hünerlerini sergiledi.
Kaynak: İHA