Antalya'da Camciyi Soke Eden 'Siftah Parasi' Hirsizligi

Antalya’da açtigi isyerinin 100 TL’lik siftah parasini çerçeveletip duvarina asan camci, paranin çalindigini görünce neye ugradigini sasirdi. Siftah parasi için, “Canimiz sikkin. Dükkanin namusuydu” diyen camci, hirsizlik süphelisine de, “100 lirayi niye aldin? Cebimizdeki para olsa eyvallah diyecegim ama siftah parasi alinir mi?” sözleriyle seslendi.

Antalya'da Camciyi Soke Eden 'Siftah Parasi' Hirsizligi


Kepez ilçesine bagli Kuzeyyaka Mahallesi Yesilirmak Caddesi üzerinde 1,5 yil önce camci açan Hanif Yurdakul, ilk siftahi olan 100 TL’yi çerçeveletip isyerinin duvarina asti. Aksam saatlerinde ise paranin yerinde olmadigini gören Yurdakul, ilk basta çalisanlarin ya da arkadaslarinin saka yaptigini sandi. Yurdakul, paranin çalindigini anlayinca önce isyerindeki diger esyalari kontrol etti, sadece siftah parasinin olmadigindan emin olunca polisi arayarak sikayetçi oldu.

Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, hirsizlik süphelisini bulmak için çalisma baslatti.

“Çerçeveyi de yerine takmis”

Yasadigi olayin halen sokunda oldugunu belirten Yurdakul, “Dükkani ilk açtigimizda siftah paramizdi. Onu da çerçeveletip duvara asmistik. Biraz komik oldu ama arkadas parayi çerçevenin içerisinden almis, çerçeveyi de yerine takmis. Bize fazla zarar açmamis, parayi almis sadece. Dükkandaki hiçbir seyi almamis. Ilk basta biri saka yapiyor sandim, sonra polise haber verdim. Paranin hiçbir önemi yok. 100 lira, lokantada günlük yedigimiz yemek parasi bile degil. Ama manevi degeri vardi” dedi.



“Dükkanin namusuydu”

Siftah parasi için, “Canimiz sikkin. Dükkanin namusuydu” diyen camci, hirsizlik süphelisine de, “100 lirayi niye aldin? Cebimizdeki para olsa eyvallah diyecegim ama siftah parasi alinir mi? Terbiyesizlik diyorum, baska da bir sey demiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA