AK Parti Grup Baskanvekili Ünal, Trabzon'da Gençlerle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'(IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in Bingöl'de sehidin agabeyine küfretmesi) Bu çirkinlik siyasi bir mesele degil. Bu bir karakter ve sahsiyet meselesi, bir ahlak meselesidir. Bir tefessüh etme meselesi. Bir çürüme hali' 'Bu siyasi degil ahlaki bir sorundur. Buna önce ahlaki bir sorun olarak bakmak gerekir. Bunlar kendilerine karsi tepki gösteren herkese 'provokatör' diyorlar'

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde gençlerle bir araya geldi.

Akçaabat Belediyesince Hamam Çimeni Çarsisi'nda düzenlenen "1921-2021 Bir Asrin Sergisi" ve "M.Ö. 2000-M.S 2021 Akçaabat" sergilerini gezen Ünal, Belediye Baskani Osman Nuri Ekim'den bilgi aldi.

Daha sonra ayni alanda bulunan Akçaabat Folklor Dernegi'nde gençlerle bir araya gelen Ünal, sorulari yanitladi.

Koronavirüs salgini sürecindeki enflasyon artislarini degerlendiren Ünal, sunlari söyledi:

"Geçtigimiz günlerde basta Amerika'dan olmak üzere pandemiden kaynaklanan bir hiperenflasyon sorunu yasanacagi açiklandi. Enflasyonu olusturan sey fiyat artislaridir. Yillarca Amerika enflasyonu yasamadi. Faiz kararlari belirlenirken her zaman maalesef yabanci ülkeleri ciddi anlamda Fed'in faiz kararlari etkilese de ülkede stabil bir enflasyon, hatta sifir enflasyon oldugu için Amerika herhangi bir sorun yasamiyordu. Amerika artik hiperenflasyonu konusuyor. Pandeminin olusturdugu kriz hem üretimde hem tedarikte ciddi bir sorun olusturdu. Üretimde ve tedarikte ortaya çikan bu süreç fiyatlari tüm dünyada 6-7 kat artirdi. Bundan en az etkilenen ülkelerden biri Türkiye. Bunu nereden biliyorum. Türkiye'nin üretim yetenegi ve üretim kapasitesi, tedarik imkanlari çok yüksek. Avrupa'da yüzde 600, yüzde 750 zamlar yasanirken elektrikte ve dogal gazda Türkiye bu zamlarin sadece yüzde 15'ini vatandasa yansitti. Önümüzdeki günlerde tüm dünyada çok ciddi bir hiperenflasyon sorunu yasanacak. Bu konudan etkilenmemek için ülkemizde gerekli önlemleri, tedbirleri aliyoruz."

Ünal, 15 Temmuz'un dezenformasyona en çok maruz kalan konulardan birisi oldugunun altini çizerek, "Biz 15 Temmuz gecesi 251 sehit verdik. Bunlardan 4'ü benim arkadasim. 16 Temmuz sabahi sehitlerimizi konusturmadilar bize. Tayvan'dan bir sahte fotograf siparis edip hemen köprüde kafasi kesilen askerler diye sahte resimlerle servis yaptilar. Biz daha sehitlerimizin acisini yasayamadan bunlar bize sanki köprüde katliam yapmisiz gibi karsi saldiriya geçtiler." dedi.

- "Bu siyasi degil ahlaki bir sorundur."

IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in Bingöl'de sehidin agabeyine küfretmesiyle ilgili soru üzerine Ünal, sunlari kaydetti:

"Bu çirkinlik siyasi bir mesele degil. Bu bir karakter ve sahsiyet meselesi, bir ahlak meselesidir. Bir tefessüh etme meselesi. Bir çürüme hali. Yani 'kardesim parçalara ayrildi, haftalarca ayaklarini aradik' diyen, içi yanarak kardesinin acisiyla feryat eden bir sehit yakinina böyle tutup kulagina o küfrü etmek. Sonra o sehit yakinini küfrün üstüne bir de provokatörlükle suçlamak. Sonra bakiyorsunuz ki isin üstünü örtemeyeceksiniz bu sefer bari özür dileyim deyip gece 02.00'de özür diliyorsunuz. Bu siyasi degil ahlaki bir sorundur. Buna önce ahlaki bir sorun olarak bakmak gerekir. Bunlar kendilerine karsi tepki gösteren herkese 'provokatör' diyorlar. Insanlarin size tepki hakki yok mu? Hani demokrasi tahammül rejimiydi, niye kimseye tahammül etmiyorsunuz? 2015 yilinda TBMM çalisanlarindan birinin Kemal Kiliçdaroglu'yla ilgili bir elestiri paylasimi üzerine CHP'li Özgür Özel, odasinda o Meclis personelini darbedip bilgisayarini kirdi. Bilgisayar kasasini getirip genel kurulun ortasina atti. Her gün Recep Tayyip Erdogan'a hakaret ediyor ve bunu kendinizde hak olarak görüyorsunuz. Kendiniz için mübah bizim için günah. Hiçbir basarisi olmayan, kasetle gelmis, girdigi bütün seçimleri kaybetmis, kazandigi tek seçim genel baskanlik seçimi olan bir adama laf söyletmediler. Bu ülkenin kaderini kendi kaderiyle özdeslestirmis, bu ülke için gecesini gündüzüne katmis, 15 Temmuz gecesi pilot kendisine baska ülkeye gitmeyi teklif ettiginde 'Yesilköy havaalanina gidiyoruz. Öleceksek milletimle beraber ölecegim.' deme cesaretini göstermis bir lidere laf söyleyeceksiniz."

Ünal, programda gençlerle birlikte sarki söyleyip siir okudu.

Program sonunda Ünal, kendisine soru soran gençlere Trabzonspor formasi hediye etti.

Kaynak: AA