Tosuncuk'un Agabeyi Fatih Aydin Adliyede

Çiftlik Bank davasinin 2 numarali sanigi Fatih Aydin, emniyetteki islemlerinin ardindan Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Tosuncuk'un Agabeyi Fatih Aydin Adliyede
Binlerce kisiyi kar vaadiyle dolandirdigi gerekçesiyle tutuklu yargilanan Çiftlik Bank’in kurucusu Mehmet Aydin’in agabeyi Fatih Aydin, temmuz ayinda Uruguay’da yakalanarak tutuklanmisti. Geçtigimiz Sali günü Türkiye’ye iade edilen Aydin’in emniyetteki islemleri tamamlandi. Emniyette susma hakkini kullanarak ifade vermeyen Fatih Aydin, saglik kontrolünün ardindan Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’n getirildi.

Aydin’in Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu’nda ifade vermesi bekleniyor.

Ne Olmustu

Çiftlik Bank’in kurucusu ‘tosuncuk’ lakapli Mehmet Aydin Brezilya’da teslim olduktan sonra 7 Temmuz 2021 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Çiftlik Bank’a iliskin 3 ayri davada, Mehmet Aydin ve agabeyi Fatih Aydin’in 4 bin 449 kisiyi magdur ettigi gerekçesiyle "suç islemek amaciyla örgüt kurma ve yönetme", "bilisim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandiricilik" ve "ticari sirketlerin faaliyeti kapsaminda nitelikli dolandiricilik" gibi suçlardan toplamda 83 bin 446 yila kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.
Kaynak: İHA