Sultanbeyli'de Gençler Doga Için Yaristi

Sultanbeyli Belediyesi, yesil alanlarin arttirilmasi adina farkindalik olusturmak için Naim Süleymanoglu Spor Lisesi isbirligi ile agaç dikim etkinligi düzenledi. Proje kapsaminda 2023 fidan toprakla bulusturulacak.

Sultanbeyli'de Gençler Doga Için Yaristi
Sultanbeyli Belediyesi, yeni nesillere daha yesil bir dünya birakmak için Naim Süleymanoglu Spor Lisesi isbirligiyle “Doga Için Yarisiyoruz” adli fidan dikme etkinligi düzenledi.

Etkinlikte fidanlari topraga en hizli ve en düzgün sekilde diken Doga takimi birinci oldu. Gençler, bu etkinlikle beraber ayni zamanda çevre bilinci de kazanmis oldu. Ögrenciler diktigi fidanlarla dogaya katki sundu. Yarismada 5 takim toplamda 25 adet fidan dikerek yaristi. Etkinlige katilan herkese fidan dagitimi yapilirken, ilk 3’e giren takima hediyeleri takdim edildi. Etkinlik kapsaminda devlet hastanesi bahçesi de agaçlandirilmis oldu.

Kazananlari jüri belirledi

Yarismada jüri üyeleri de hazir bulundu. Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Adem Sahin, Ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Dr. Murat Çelik, Ilçe Orman Isletme Sefi Ayhan Eygi jüri üyesi olarak görev yapti. Jüri üyelerinin yani sira 3 yarisma hakemi de alanda fidan dikimlerini kontrol etti. Ayni zamanda proje kapsaminda 2023fidan.com üzerinden basvuru yapan ilçe sakinlerine fidan hediye edilerek 2023 fidan toprakla bulusturulacak.

Sultanbeyli Kaymakami Kemal Sahin, “Milli agaçlandirma haftasindayiz. Sayin Cumhurbaskanimiz 2019 yilinda ilan ettigi bir genelgeyle 11 Kasim Milli Agaçlandirma günü olarak ilan etti. Yani 11. ayin 11’i her yil bundan sonra Milli Agaçlandirma günüdür. Bu çerçevede de Sultanbeyli Belediyemiz ve Naim Süleymanoglu Spor Lisemiz ve diger katilimcilarin özellikle de bu bahçeyi bize tahsis eden devlet hastanemizin bashekiminin destekleriyle bu organize gerçeklestirdi. Önemli olan bu tür faaliyetlerde bir farkindalik olusturmak, bilinçlendirme olusturmak.” dedi.



Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, ”Sultanbeyli Belediyesi, Naim Süleymanoglu Spor Lisesi ile birlikte Sultanbeyli Devlet Hastanemizin bahçesinde kiymetli kardeslerimin katilimiyla doga için yarisiyoruz projemizi gerçeklestirdik. Burada bes takimin temsilcisi olan degerli kardeslerimiz yaristilar. Doga için yaristilar ve fidanlari hizli bir sekilde buraya diktiler. Tabii amaç burada yarismayla birlikte bir farkindalik olusturmakti. Bize emanet edilen bu doganin, bizim de çocuklarimiza ve torunlarimiza ve bizden sonrakilere emanet etmek üzere yapilan bir çalismaydi. Cumhuriyetimizin 100. yili olmasi münasebetiyle 2023 fidani da vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda ilçemizin bütün noktalarina dikecegiz. Biz burada özellikle yesili, dogayi koruma noktasinda belediye olarak bir çalismanin içerisindeyiz.” dedi.

Kaynak: İHA