Saglik Çalisanlari Kapi Kapi Dolasarak Asi Çalismalarini Sürdürüyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde soguk havaya ragmen asi ekipleri korona virüs asilama oraninin yükseltilmesi için kapi kapi dolasarak vatandaslari asiliyor.

Saglik Çalisanlari Kapi Kapi Dolasarak Asi Çalismalarini Sürdürüyor
Tatvan Ilçe Saglik Müdürlügü bünyesindeki asilama ekipleri, kent merkezinin yani sira mahallelerde asilama yaparak korona virüs salgininin kontrol altina alinmasi ve vatandaslarin bagisiklik kazanmalari için yogun çaba harciyor. Tatvan Ilçe Saglik Müdürlügünde görevli hemsire Pinar Küçükçayir, ikinci doz asilama sürecinde yüzde 65’e ulastiklarini ve asi ekiplerinin her gün havalarin soguk ve yagisli olmasina aldirmadan vatandaslarin asilanmasi için köylerde, asi çadirlarinda, mahallelerde ve ilçe merkezindeki yol güzergâhinda bulunan ambulansta çalismalarina devam ettiklerini belirtti.

Soguk havalara ragmen asi ekipleri olarak tüm evleri tek tek gezerek vatandaslari asiladiklarini belirten Pinar Küçükçayir, “Tatvan Ilçe Saglik Müdürlügü olarak ilçe merkezi ve köylerdeki tüm evleri tek tek geziyoruz. Asi zamani gelmesine ragmen asilarini yaptirmamis vatandaslara asilarini ulastiriyoruz. Tatvan ilçesi olarak su anda yüzde 65 oranina ulasmis durumdayiz. Ama toplumsal bagisiklik için yüzde 75’in üzerine ulasmamiz gerekiyor. Vatandaslarimizin evlerine gittigimizde, asilarini olmalarini ve yüzde 75 üzerine çikarmamiz için bize yardimci olmalarini istiyoruz. Hastaligin ülkemizde bitmesi için ikinci doz asilarini olmalari gerekiyor. Asi ekipleri olarak sabah mesaimiz basliyor ve aksama kadar yürüyoruz. Su anda yagmur var ve soguk havada asilama yapmaya çalisiyoruz. Biz de saglik çalisanlari olarak zorlaniyoruz. O yüzden vatandaslarin bize yardimci olmalarini ve ikinci doz asilarini olmalarini istiyoruz” seklinde konustu.

Herkesin asilarini yapmasi gerektigini vurgulayan Necdet Kusin isimli vatandas, “Saglik ekipleri ev ev dolasip asilarimizi yapiyorlar. Biz de asilarimizi yaptiriyoruz. Insallah bu asilarin faydasi olur. Herkesin asilarini yapmasini tavsiye ediyorum” dedi.

Asinin kötü oldugunu söyleyenlere inanmamak gerektigini ve asilarini yaparak hasta olmadiklarini dile getiren Safiye Ayaz ise “Saglik personelleri mahallemize geldi ve ikinci doz asilarimizi yaptilar. Herkes ikinci doz asisini yapsin. Korkulacak hiçbir sey yok. Hastaliktan korunuyoruz. Hastaneye gitmiyoruz. Evimize gelip hastaligimiz veya sorunlarimizi tek tek soruyorlar. Allah onlardan razi olsun. ‘Asi çok kötü’ diyenler var ama öyle degil. Ben yaptigim için hasta olmadim. Bizi koruyor. Kötü bir sey olsaydi saglik çalisanlari bize yapmazdi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA