Meksika'dan ABD'ye Yürümek Isteyen 30 Göçmen Gözaltina Alindi

Meksika'nin güneydogusundan ABD sinirina yürümek isteyen Orta Amerikali göçmenler ile Ulusal Muhafizlar arasinda çikan olaylarda 30 göçmen gözaltina alindi.

Meksika basininda çikan habere göre, ülkelerindeki siddet, issizlik ve yoksulluk gibi sorunlar nedeniyle daha iyi bir hayat kurmak için ABD'ye ulasmaya çalisan düzensiz göçmenler polisle çatisti.

Ülkenin Chiapas eyaletinden ABD sinirina yürümek isteyen göçmen kafilesi, kendilerine engel olmaya çalisan güvenlik güçlerine tasli ve sopali saldirida bulundu. Olayda 30 göçmen polislerce gözaltina alindi.

Ulusal Göç Enstitüsünün (INM) tahminlerine göre, düzensiz göçmen kafilesinin içinde kadin ve çocuklar dahil 4 bini askin kisi bulunuyor.

- Hedef ABD

Ilk etapta Meksika'nin Chiapas eyaletinin Villa Comaltitlan kasabasina ulasmayi amaçlayan düzensiz göçmenler, sonra baskent Meksiko üzerinden ABD sinirina vararak bir sekilde bu ülkeye geçmeyi hedefliyor.

Uzun yillardan bu yana Orta Amerika ülkelerinden yola çikan çok sayida düzensiz göçmen, Guatemala ve Meksika üzerinden ABD'ye ulasmaya çalisiyor.

Kaynak: AA