Erzurum Il Müftüsü Yildirim, Rektör Çomakli'yi Ziyaret Etti

Erzurum Il Müftüsü Sahin Yildirim, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’yi ziyaret ederek Diyanet Isleri Baskanliginin gençlere yönelik yapmis oldugu çalismalari anlatti.

Erzurum Il Müftüsü Yildirim, Rektör Çomakli'yi Ziyaret Etti
Rektörlük makaminda gerçeklesen ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade eden Rektör Çomakli, üniversite olarak tüm resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluslariyla kurulan iliskilere önem verdiklerini ve bu baglamda kurumlarin genç olusumlariyla vakit geçirmeye daha çok gayret ettiklerini ifade ederek: “Gençlerimizin bir taraftan akli, bir taraftan da ruhi melekelerini gelistirmek için samimi bir sekilde gayret ediyoruz. Bu dogrultuda müftülügümüzün yapmis oldugu projelerin tamamini desteklemeye ve her türlü iletisim kanaliyla ögrencilerimize duyurmaya haziriz. Bu çalismalardan bir kisinin bile yararlanmasi, bizim için çok önemli; zira bir olmadan, iki olmuyor. Gönlümüz, milli ve manevi degerlerine bagli gençlerimizle büyük Türkiye hedefine ulasmaktan yana. Bu yolu birlik ve bütünlük içerisinde, hep birlikte yürüyerek asacagiz. Bu amaçlar dogrultusunda Erzurum Il Müftümüz Sahin Yildirim nezdinde tüm kurum personeline ve gönüllü gençlerimize gayretlerinden dolayi tesekkür ediyor, çalismalarinda muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

“Zorluklari Ortadan Kaldiracak Yegâne Sey Ilimdir, Hikmettir”

Sehirde ve gençlerin yüreklerinde manevi iklim havasini olusturmak istediklerini ifade eden Müftü Yildirim ise: “Gelisen ve degisen dünya düzenini yakindan takip ediyoruz. Bugün bütün bir insanlik zor bir süreçten geçiyor. Bu zorluklari ortadan kaldiracak yegâne sey yine ilimdir, hikmettir. Müftülügümüz ve Türkiye Diyanet Vakfimiz olarak hem ögrenci yurtlarimizla hem de ortak yürüttügümüz çalismalarla ögrencilerimizin yanindayiz. Namaz programlari, ilim atölyeleri, dini gün ve gecelere özel programlar basta olmak üzere birçok programda gençlerimizle bulusuyoruz. Çalismalarina bir yenisini daha ekleyen Diyanet Isleri Baskanligimiz, gençlere yönelik ’Geçerken’ dergisini yayin hayatina sundu. Gençlere armagan niteligindeki bu dergi, zengin içerigiyle kisa sürede birçok genç bireyin en sevdikleri arasina girdi. Bu tür yayinlar ve sürdürülen etkinlikler, gençlerimizin anlam arayisina isik tutacak ve zihinlerindeki sorulara cevap olacaktir. Gençlerimizin tüm bu çalismalardan istifade etmelerini ümit ediyor; misafirperverligi, gençlere yaklasimi ve verdigi desteklerden dolayi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya tesekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret, Erzurum Müftüsü Yildirim’in Rektör Çomakli’ya ‘Geçerken’ adli derginin son sayisini armagan etmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA