Çorum'da 550 Çiftçiye 55 Bin Kilogram Macar Fig Tohumu Dagitildi

Çorum'da Tarim ve Orman Bakanliginin, Çayir Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsaminda 550 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli 55 bin kilogram Macar fig tohumu dagitildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Il Tarim ve Orman Müdürlügü bahçesinde düzenlenen tohum dagitim töreninde yaptigi konusmada, tarim sektörüyle ilgili arti ve eksilerin hepsini bildiklerini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle son 2 yildir yalnizca Türkiye'de degil, dünya tariminda sorunlar yasandigini söyledi.

Çiftçileri Kovid-19 salginina karsi asi yaptirmaya davet eden Ceylan, "Önümüz kis, kapali alanlarda olacagiz. Asi olmadan tam olarak normale dönemeyiz. Eski normale dönmezsek, hiçbir sey eskisi gibi olmaz. Mutlaka eski normale dönmemiz lazim. Eger yine vakalar artarsa sonucu biliyorsunuz, geçen sene oldugu gibi kapatmaya kadar gidebilir. O zaman bu günlerimizi de arariz. Bu nedenle mutlaka asi olmaliyiz." dedi.

Ceylan, yatirim ve desteklerin salgina ragmen durmadigina dikkati çekerek, "Bugünlerde kuraklik gündemde. Kurakliktan etkilenen çiftçilerimizin zararlarini telafi etmek için Sayin Cumhurbaskanimiz 2 yil önce nasil 5 milyon lira göndermisse, insallah yakin zamanda yine daha fazlasini gönderecek. Görüsmelerimizi yapiyoruz ancak önceligimiz bir an önce eski normale dönmek. Kovid-19 ile ilgili biraz daha dikkat etmemiz lazim." diye konustu.

Il Tarim ve Orman Müdürü Orhan Sari da proje kapsaminda her bir çiftçiye 100 kilogram tohum verdiklerini, çiftçilerin bunun yalnizca yüzde 25'ini karsilayacagini dile getirdi.

Tohum desteginden faydalanacak çiftçilerin kura ile belirlendigini bildiren Sari, bu yil meydana gelen çesitli afetlerle ilgili yakinda çiftçilere iyi haberler vereceklerini kaydetti.

Törende konusmalarin ardindan Vali Yardimcisi Hakan Kubali, Milletvekili Ceylan, Belediye Baskan Yardimcisi Lemzi Çöplü, AK Parti Il Baskani Yusuf Ahlatci, MHP Il Baskani Agah Karapiçak ve Ziraat Odasi Baskani Mehmet Sayan tarafindan tohumlar, çiftçilere teslim edildi.

Kaynak: AA