Brent Petrolün Varil Fiyati 80,31 Dolar

Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 80,31 dolardan islem görüyor.

Dün 84,49 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 80,54 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varili, bugün saat 09.33 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,29 azalisla 80,31 dolardan islem gördü. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,03 dolardan alici buldu.

Petrol Ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC disi bazi üretici ülkelerden olusan OPEC+ grubunun, piyasalarda güçlenen yetersiz arz endiseleri ve ABD'nin petrol arzini daha da artirma çagrilarina ragmen, mevcut üretim artisi planina devam etme karari petrol fiyatlarindaki hareketlenmelerde etkili oldu.

Suudi Arabistan liderligindeki 13 üyeli OPEC ve Rusya önderligindeki OPEC disi petrol üreticisi 10 ülke, dün video konferans yöntemiyle bir araya geldigi 22. Bakanlar Toplantisi'nda, daha önce belirlenen üretim düzenlemesi plani kapsaminda aralik ayi için günlük 400 bin varil üretim artisini koruma karari aldi.

Grup, 18 Temmuz'daki 19. Bakanlar Toplantisi'nda agustos-aralik döneminde günlük petrol üretimini her ay 400 bin varil artirma karari almisti.

Merkezi Iskoçya'da bulunan arastirma ve danismanlik sirketi Wood Mackenzie'nin Petrol Arastirmalari Bölümü Baskan Yardimcisi Ann-Louise Hittle, OPEC+ grubunun petrol arzindaki daralmanin gerçekligine dair süphelerinin devam ettigine dikkati çekerek, "Wood Mackenzie olarak temkinliyiz. Dogal gazdan petrole geçis korkulan seviyelerde degil. Talep su an günlük 200 ila 300 bin varil seviyesinde. Arzin talebi karsilamada yeterli oldugunu tahmin ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Brent petrolde teknik olarak 80,63 ile 81,07 dolar araliginin direnç, 80,19 ile 79,75 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.

Kaynak: AA