Beykoz'da Egitim Hijyenik Ortamda Yapiliyor

Yeni egitim-ögretim yili ile birlikte ilçede tüm okullarin bakim ve onarimini yapan Beykoz Belediyesi, salgin dolayisiyla hijyenin önem tasidigi egitim kurumlarinda geçen yillarda oldugu gibi bu yil da tuvalet temizligi hizmeti veriyor.

Beykoz'da Egitim Hijyenik Ortamda Yapiliyor
Beykoz Belediyesi egitimin temiz ve bakimli ortamlarda saglikla sürmesi için özel kurulan 3 mobil tuvalet temizlik ekibiyle ilçedeki 76 okulu düzenli ziyaret ediyor. Haftanin her günü 15 okula giden ekipler tuvaletleri temizliyor, lavabolari, aynalari, camlari duvarlari, kapilari ve yerleri detayli sekilde yikiyor. Tüm okullarin sirayla temizleniyor olmasiyla salgin döneminde özellikle kapali ve kalabalik mekânlarda artan hastalik riski de aza inmis oluyor.

Beykoz Belediyesi tuvaletlerde ihtiyaç duyulan sivi sabun, tuvalet kâgidi ve havlu kagit gibi gerekli tüm hijyen malzemelerini de karsiliyor. Okul tuvaletlerine yönelik temizlik hizmeti ögrencilerin sagligini korurken aile ve okul bütçesine katkisi dolayisiyla veliler ve okul yönetimlerinden tesekkür aliyor.

Beykoz Belediyesi 2021-2022 egitim-ögretim yili boyunca okul tuvaletlerine yönelik temizlik hizmetine devam edecek.

Beykoz Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü Çevre Mühendisi Sevnur Güner, “Beykoz Belediyesi olarak özel olusturdugumuz ekiplerle 4 mobil ekip olusturduk ve bu mobil ekipler düzenli olarak okullarimiza gidiyorlar ve temizlik çalismalarimizi gerçeklestiriyorlar. Okullara giderek lavabolari, tuvaletleri, duvarlari, kapilari hepsini temizleyerek hijyenik bir sekilde okula teslim ediyorlar. Ayni zamanda okullarin lavabolarinin sivi sabun degistirilmesi yapiliyor, yeni peçeteleri, kagit havlulari takilarak gerekli çalismalar tamamlaniyor. Düzenli olarak yapilan bu çalismalar ile çocuklarimiz hijyenik bir ortamda egitimlerini gerçeklestiriyorlar. Beykoz Belediyesi olarak 2021-2022 egitim ögretim yilinda da bu çalismalar devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA