Aydemir Sosyal Medyayi Degerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, "Sosyal medyayi tanzim edecek kanunun mutlaka çikmasi lazim." dedi.

Aydemir Sosyal Medyayi Degerlendirdi
Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in sagligiyla ilgili ortaya atilan iddia ve iftiralara iliskin açiklama yapti.

Muhaliflerin proje üretmedigi, millete mesaj veremedigi için bu tür iddialari ortaya attigini söyleyen Aydemir, "Cumhurbaskani’mizin vefati onlar için dügün bayram günü gibi algilaniyor. Bu bir rezalet haldir. Sosyal medyayi tanzim edecek kanunun mutlaka çikmasi lazim, bir milletvekili olarak yasa çalismalarinin bir an önce bitmesini bekliyorum." ifadelerini kullandi. Aydemir, toplumun huzurlu yasamasi için yalan haber ve iftira içeren yazilarin önlenmesi gerektigini vurguladi.

Cumhurbaskani Erdogan’la ilgili yalan haber üretimi

Milletvekili Aydemir, ‘Dün bir hadise yasandi ülkemizde. Siyasetin geldigi noktayi göstermesi bakimindan çok calibi dikkatti. Toplum ne hale geliyor? Sosyal medya kanaliyla toplumun müflis hale gelmesi, toplumda duygularin yerle bir edilmesi nasil oluyor, birlikte yasadik gördük. Neydi o, sayin cumhurbaskanimizin sagligiyla ilgili düsülen notlardi. Çok rezalet bir haldi. Aslinda bu sunu gösteriyor, muhalif damar milletle yüregini bulusturamadigi için, muhalif damar proje üretemedigi için, muhalif damar millete mesaj veremedigi için isi bu derece asagilara kadar düsürdü. Allah uzak etsin, Sayin cumhurbaskanimizin vefati, ölmesi onlar için dügün bayram günü gibi algilaniyor. Bu bir rezalet haldir. ‘ diye konustu.

Sosyal medya düzenlemesi

Sosyal medyayi tanzim ederek, yalan ve iftira yayinciliginin önlenmesinin artik bir temel ihtiyaç haline geldigini savunan Milletvekili Aydemir, ‘Olmasi gereken nedir? Bu zemini bu hale getiren, rezil hale getiren bu türden yayinlarin, toplumda kargasa meydana getirmesini önleyici tedbirlerin alinmasi sart olmustur. Onun alinacagi yer iste burasi, TBMM’dir. Behemahal, özellikle sosyal medyayi tanzim edecek yasanin mutlaka çikmasi lazim. Buna yönelik yasa çalismalarinin bir an önce tamamlanmasini bir milletvekili olarak bekliyoruz. Millet bekliyor, milletin beklentisi var. Çünkü dün aksama kadar buna dönük milletin nefret duygularinin ne noktalara geldigini bizatihi kendim gözlemledim. Burada mutlaka bu düzenlemenin yapilmasi lazim. Sadece sosyal medya degil, internet medyasi demek lazim. Yani insanlar, bir yalani oraya yaziyor, oraya derç ediyor, ondan sonra bütün bir toplum o yalanin pesine gidiyor. Bu durum toplumun sihhatli halde yürümesinin önüne geçen bir durumdur. Öyleyse mutlaka ama mutlaka izale edilmesi lazim. ‘ dedi.

‘Gazeteci toplumu aydinlatan insan’

Yalan ve iftiraya dayali yayinciligin gazetecilik itibarini da kararttigina isaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Dahasi bir gazeteci milletvekili olarak söylüyorum, gazetecilik kimligini de alasagi eden bir haldir bu. Sapla saman karisiyor. Hakiki gazeteciler, bu ise gerçekten emek verenler, yüreklerini koyanlar hakikaten beyin kompartmanlarini toplumun gelismesi adina hasredenler, harcedenler harcaniyorlar. Hak ettikleri itibar kayboluyor. Gazeteci toplumu aydinlatan insan. Hakikaten itibari çok yüksek insan olmasi lazim. Ama bu neviden düsüklükler gazetecinin itibarini da alasagi ediyor. ‘ diye konustu.

Yalan habercilik gerçek gazetecilik kimligini karartiyor

Yalan ve iftira haberciligin gerçeklerin önüne geçtigi, hakikatleri öteledigini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bakin su anda, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2022 yili bütçesini görüsüyor. Her gün yasadigimiz hadiseler oluyor. Oralardan birtakim seyleri cimbizlayip kendi dillerine çevirip sonra milletvekillerini linç kampanyasi içerisine sokan isimler oluyor. Bunlara ben gazeteci demiyorum, bunlar pespaye bir hali ifade ediyorlar. Dolayisiyla bunlarin giderilmesi lazim. Behemahal giderilmesi lazim. Sulh iklimi için, toplumun çok daha huzur üzere yasamasi için bunlara mani olmak lazim. Herkesim için söylüyorum, nereden gelirse gelsin, yalan haber, iftiraya dönük yazilanlar, çizilenler çok zecri bir biçimde önlenmeli, onlara müeyyideler, yaptirimlar getirilmelidir. Aksi halde hem siyaset nitelik kaybediyor, hem siyasetçinin toplum nezdindeki itibari asagiya iniyor, hem de bu arada o yayinlara alet olan gazeteciler gazetecilik kimligini alasagi ediyorlar. Dolayisiyla bunun mutlaka ama mutlaka biran önce giderilmesi lazim. ‘ vurgusunu yapti.

Bölgesel ekonomi

Basin toplantisinda, Azerbaycan ile Nahçivan Özerk Cumhuriyeti arasinda baglantiyi saglayacak olan Zengezur Koridoru’nun önemini paylasan Milletvekili Aydemir açilisi yapilacak Zengezur Koridoru’nun Türk dünyasini bulusturacagini ve koridorun Dogu Anadolu Bölgesi için çok önemli oldugunu belirtti.

Aydemir Zengzavur koridorunun önemini paylasti

Milletvekili Aydemir, ‘Zengezur koridoru bizim için hayati önemde. Türk Dünyasini bulusturacak bir koridor. Bu zafer sonrasi önümüze açilan bir imkandir. Bu imkani Dogu Anadolu Bölgesi için çok hayati önemde görüyorum. Ovit Tüneli ile beraber Karadeniz’le Erzurum’un arasini yaklasik iki buçuk saate kadar indirdik. Ovit tüneli su anlama geliyor, Karadeniz’le Güneydogu Anadolu’yu bulusturan bir tüneldir bu. Karadeniz’le Güneydogu Anadolu’yu çok yakinlastiran bir tünel bu. Simdi o tünel kanaliyla Karadeniz Limanlari Azerbaycan’a, Türk Dünyasina da açilmis olacak. Bu vesile ile, bölgesel ticarete de çok ciddi katki saglayacak. Bizim hususen o Zengezur Koridoruna dönük yüksek bir beklentimiz var. Insallah biran önce bitmesini bekliyoruz, bunu dadaslar bekliyor, bunu bütün bölge insanlari bekliyor, bunu Azerbaycan bekliyor. Bütün Türk Dünyasi bunu bekliyor. Insallah yakin zamanda bu da hayatiyet kazanacak ve çok özel bir zemin açilacak. ‘ dedi.

Kaynak: İHA