TIM Baskani Gülle, Ev Ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasinin Ödül Töreninde Konustu Açiklamasi

'2021 yilini ihracatçilar ailesi açisindan rekorlarin kirildigi, bütün hedeflere ulastigimiz, aylik bazda 20 milyar dolari, yillik bazda 200 milyar dolari geçtigimiz bir yil olarak hatirlayacagiz' 'Biz iki aydir arka arkasina 20 milyar dolarlik ihracat gerçeklestiriyoruz. Demek ki artik Türkiye’nin ihracati önümüzdeki sene 240 milyar dolarin üzerine dogru gidiyor. Bu 2023 hedefini bir sene öne çekmek oluyor'

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) tarafindan bu yil birincisi düzenlenen DESIGN 1. Ev ve Banyo Tekstili Yarismasi'nda dereceye girenleri ödülleri verildi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde dün açilisi yapilan sergide finale kalan 20 yarismacinin tasarladigi ev ve banyo tekstili ürünleri arasindan dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Burada konusan Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani Ismail Gülle, gençlerin heyecanini paylasmak, onlari motive etmek, fikirlerinden ve hayallerinden beslenen bir endüstriyi desteklemek adina her zaman yapilan yarismalari desteklediklerini söyledi.

Gülle, 2020 yilinin hem insanlarin hem de ihracatçilarin unutmayacagi bir yil oldugunu hatirlatarak, "2021 yili beklentilerimizin ötesinde bize çok farkli bir dünya sundu. 2020 yilini götürdükleriyle, 2021’i de getirdikleriyle unutmayacagimiz yil oldu. Dünya zor bir dönemden geçti. Ekonomiler ve toplumlar etkilendi. 2021 yilini ihracatçilar ailesi açisindan rekorlarin kirildigi, bütün hedeflere ulastigimiz, aylik bazda 20 milyar dolari, yillik bazda 200 milyar dolari geçtigimiz bir yil olarak hatirlayacagiz." dedi.

Her ay sonunda ihracatçilarin ülkenin gururu olarak moral verdigini belirten Gülle, söyle devam etti:

"Ihracat ailesi Türkiye’nin gururu oldu, olmaya da devam edecek. Ihracat bu ülke için çok seyi ifade ediyor. Bozulan dünyadaki tedarik zinciri bizlere çok büyük firsatlar sagladi. Hepimiz sene sonuna ve ötesine kadar siparislerde doluyuz. Fuarlara yurt disindan gelen alicilarin çoklugu, katilan firmalarin memnuniyeti ve Türkiye’ye gösterilen teveccüh bizi çok mutlu ediyor. Bizim amacimiz bunu sürdürebilir hale getirmek. Biz iki aydir arka arkasina 20 milyar dolarlik ihracat gerçeklestiriyoruz. Demek ki artik Türkiye’nin ihracati önümüzdeki sene 240 milyar dolarin üzerine dogru gidiyor. Bu 2023 hedefini bir sene öne çekmek oluyor. Insallah TIM olarak 2026’da koymus oldugumuz 300 milyar dolarlik hedefi biz de öne çekecekmisiz gibi gözüküyor."

TIM Baskan Vekili ve Istanbul Hazir Giyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi (IHKIB) Baskani Mustafa Gültepe ise Türkiye’nin su anda en büyük sektörünün tekstil ve hazir giyim oldugunu ifade ederek, söyle konustu:

"30 milyar dolara yakin büyük bir ihracat, net ihracat degeri olarak da 18-20 milyar dolarin üzerinde Türkiye’ye katma deger ve cari açiga en büyük destek veren sektörlerin basinda geliyoruz. Heyecanli, dinamik ve farkliliklari ortaya koyan bir sektörüz. Hem ihracat, tasarim hem de sanayi üniversite isbirligi anlaminda ilkleri yapiyoruz."

DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, yarismanin düzenlenmesinde destek verenlere tesekkür etti.

Yarismada jüri özel ödülü Irem Zeynep Gültekin’e verilirken, ögrenci ev tekstili kategorisinde Ecem Çankaya, ögrenci banyo tekstilinde Kübra Aydinlik, profesyonel ev tekstilinde Angela Burns, profesyonel banyo tekstilinde ise Duygu Eda Semercioglu birinciligi kazandi.

Konusmalarin ardindan "Güzellesme" temasiyla düzenlenen yarismada ögrenci ve profesyonel kategorilerinde 4 tasarimciya ödülleri Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve eski Ekonomi Bakani Nihat Zeybekci tarafindan verildi.

???????

Kaynak: AA