Sanayi Ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'tan CHP'li Islam'a FETÖ Tepkisi Açiklamasi 'Ben Ailemden Sehit Verdim'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, CHP Istanbul Milletvekili Nazir Cihangir Islam'in "FETÖ'nün hesabini ver" sözlerine karsilik, "Sen ver FETÖ'nün hesabini. Ben ailemden sehit verdim." dedi.

Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin 2022 bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüsmeleri sirasinda CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Sener'in, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i hedef alarak bir diktatörün ölümünü konu alan "Viva Zapata" adli filmin kesitlerinden örnek vermesine tepki gösterdi.

Sener'in konusmasinda "AK Parti milletvekillerinin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i kutsallastirdiklarini ifade ettigini" animsatan Varank, sunlari söyledi:

"Çok çirkin kampanyanin döndügü su iki günde Cumhurbaskanimizla ilgili çok çirkin hashtaglar açildi. Öldügüyle ilgili ifadeler kullanildi, hasta olduguyla ilgili ifadeler kullanildi. Sayin Abdüllatif Sener, böyle bir ortamda Viva Zapata diye bir filmden bahsetti ve oradaki karakterin kasabanin ortasinda öldürülmesinden bahsetti. Sayin Sener'in bu ifadesinin açikçasi özellikle seçildigini düsünüyorum. Bizim inanç anlayisimizda hiçbir yaratilmis kutsallastirilmaz. Sayin Sener, siyaset arenasindaki yelpazede yer degistirirken kendi medeniyet degerlerine de baskalasmis. Keske Peygamber Efendimiz öldükten sonra Hazreti Ömer ile Hazreti Ebubekir arasindaki hikayeyi hatirlasaydi. Bizim kimseyi kutsallastirmadigimizi hatirlardi."

Bakan Varank'in sözlerine bazi CHP milletvekilleri, "Bizim degerlerimiz derken CHP'yi ne olarak nitelendiriyorsunuz?" deyip masalara vurarak tepki gösterdi.

Bunun üzerine Bakan Varank, "Sayin Sener bizim medeniyet degerlerimize uzaklasmis, bunu söylüyorum. Biz Cumhurbaskanimizla siyaset yapiyoruz. Onun bu ülke için harcadigi emegin farkindayiz ve bütün çalismalarimizda onu aniyoruz. Kendisi CHP'de siyaset yaptigi için Sayin Kiliçdaroglu ile adinin anilmasini istemiyor olabilir. Ben de CHP'de siyaset yapsaydim asla Kiliçdaroglu ile anilmak istemezdim." diye konustu.

Tepkilerini tekrar masalara vurarak devam ettiren CHP'li milletvekilleri bu defa da Bakan Varank’in konusma yaptigi masanin önüne giderek, Varank'tan özür dilemesini talep etti.

CHP Istanbul Milletvekili Nazir Cihangir Islam'in, "Sen FETÖ'nün hesabini ver" demesi üzerine de Varank, "Ben ailemden sehit verdim. FETÖ mücadelesinde ben sehit verdim." ifadelerini kullandi.

Yasanan kargasa, AK Parti milletvekillerinin araya girmesiyle bir süre daha devam etti. Tartismalar sonrasi CHP'li milletvekillerinin yerine oturmasiyla görüsmelere kaldigi yerden devam edildi.

Kaynak: AA