Van'da Zübeyde Hanim Caddesi Yeni Görünüme Kavusturuldu

Van Büyüksehir Belediyesi, prestij cadde projeleri kapsaminda Zübeyde Hanim Caddesi'ni yeni bir görünüme kavusturdu.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, "Prestij Cadde Projeleri" ile kente marka degeri olusturan caddeler kazandiriliyor.

Bu kapsamda Zübeyde Hanim Caddesi yeni görünüme kavusturuldu, Iskele Caddesi'nin ikinci etabi da yenilendi.

Fen Isleri Dairesi Baskanliginca yenilenen 1.6 kilometrelik caddede yol, asfalt, kaldirim, engelli yürüme bandi, altyapi ve dekoratif aydinlatmalar yapildi.

Ayrica ayni proje kapsaminda Besyol Meydani ile Yeniyol arasindaki 440 metrelik Iskele Caddesi ikinci etabi da tamamlandi.

Yeni haliyle kentin en cazibeli caddelerinden biri olan Iki Nisan Caddesi ile Koçbey Caddesi arasindaki Zübeyde Hanim Caddesi'nde yesil doku muhafaza edilerek yol kenarindaki agaçlara yenileri eklendi.

Mevsim sartlari ve çevresel faktörler göz önüne alinarak yenilenen Zübeyde Hanim Caddesi ile Iskele Caddesi'nin ikinci etabinin kaldirim ve orta refüj kismina 16 bin 500 metrekare andezit plaka ve bazalt küptas kullanilirken, 2 kilometrelik engelli yürüme bandi, 132 dekoratif aydinlatma ve yaklasik 30 bin metrekarelik yol agina da sicak asfalt uygulandi.

Iki caddedeki mevcut elektrik hatlarinin yer altina alinmasiyla görüntü kirliliginin önüne geçildi, kaldirimlarin altina fiber-optik hatti çekildi.

Kaynak: AA