Kocaeli'de Firtinanin Yol Açtigi 133 Olaya Müdahale Edildi

Kocaeli'de firtinanin yol açtigi 133 olaya müdahalede bulunuldu.

Valilikten yapilan açiklamada, Meteoroloji Genel Müdürlügünden gelen uyarilar kapsaminda, ilgili kurumlar arasinda koordinasyon saglanarak tedbirlerin zaman kaybetmeden alindigi belirtildi.

Kent genelinde siddetli rüzgar ve firtina nedeniyle saat 01.30 itibariyla 96 çati uçmasi ve çatida tehlike arz eden durum yasandigi bildirilen açiklamada, "23 agaç devrilmesi, 1 direk devrilmesi, 1 baca yikilmasi, 2 tabela düsmesi, 1 iskele kalibi çökmesi, 3 tehlike arz eden durum, 4 su taskini, 2 minare yikilmasi olmak üzere toplam 133 olay meydana gelmistir." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, bu olaylarda 8 vatandasin yaralandigi, Derince ilçesinde de çatiyla düsen 1 kisinin hayatini kaybettigi hatirlatilarak, vefat eden vatandasa Allah'tan rahmet, yakinlarina sabir, yaralilara da acil sifalar dilendi.

Kentte firtinada toplam 11 teknenin battigi ve 7 teknenin karaya çikarildigi belirtilen açiklamada, ayrica 60 trafoda elektrik kesintisi yasandigi ve SEDAS tarafindan duruma müdahale edildigi kaydedildi.

Kaynak: AA