Firtina Nedeniyle Kopan Çati Parçalari Iki Araca Zarar Verdi

Yozgat’ta siddetli rüzgar ve firtina nedeniyle bir insaat santiye binasinin çatisi uçtu. Çatidan kopan parçalar, iki araçta maddi hasar olustururken rüzgar nedeniyle bir binanin da çati kati uçtu.

Firtina Nedeniyle Kopan Çati Parçalari Iki Araca Zarar Verdi


Yozgat Valiligi yaninda bulunan insaat santiyesinin çatisi siddetli rüzgar ve firtina nedeniyle uçtu. Uçan parçalar biri seyir halinde digeri ise park halindeki araçlarin üzerine düstü. Araçlarda maddi hasar olustu. Araçlar olay yerine getirilen vinç ve vatandaslarin yardimiyla çati parçalarinin altindan kurtarildi.

Yolda seyir halindeyken aracinin üzerin çati parçalarinin düstügünü söyleyen Sezai Apaydin, “Normal yolumda ilerliyordum. Sadece çatinin devrildigini fark ettim. Bir anlik oldu” dedi.

Mehmet Hulusi Efendi Mahallesinde ise Mikail Yasar Ilgör’e ait 2 katli evin çati kati siddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatidan kopan kalas ve çati malzemeleri yola savruldu. Çati kati içerisindeki malzemeler kullanilmaz hale geldi.

Siddetli rüzgar nedeniyle evi zarar gören Mikail Yasar Ilgör, “Ben isteydim, telefon geldi eve geldim ki çati uçmus, nasil oldugunu görmedim. Evde esim vardi. Çatida çok zarar var. Çati katindaki yiyecek hep mahvoldu. Çati katini hep kaldirmis, esyalar kirilmis, zarar görmüs” dedi.

(Bahadir Muhlis Gökgül - Erdogan Budak / IHA)
Kaynak: İHA