Edirne'de Bazi Firinlarin Tarife Disi Ekmek Sattigi Iddiasi

ETSO Baskani Recep Zipkinkurt: 'Bakanliktan gelen yazida ekmegin kilogram fiyatinin 8,50 lira olmasinin uygun görüldügü belirtildi. Esnaf Odasi 10 lirayi vermis. Biz de aralik ayinda bu konuda toplanip karari verecegiz. Meclisteki tüm arkadaslarimiz ticaretle ugrasan insanlar, dolayisiyla en iyi karari vereceklerdir'

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Baskani Recep Zipkinkurt, oda üyesi bazi firincilarin tarifeye uymadigini ve bir kilogram ekmegi 10 liradan sattigini söyledi.

Zipkinkurt, meclis üyelerinin katilimiyla gerçeklestirdigi basin toplantisinda, oda üyesi firincilari ekmek fiyatlariyla ilgili görüsmek üzere ETSO'ya davet ettiklerini ancak toplantiya katilim olmadigini belirtti.

Zam karari alinmadan tarifesiz satis yapilamayacagini, kilogrami 10 liradan satis yapan firinlara ceza verildigini anlatan Zipkinkurt, "Bizden talep ettikleri fiyatlarin bir kismi 8 lira 70 kurus bir kismi da 9 lira 9 kurusken, ekmek satmak için 10 lirayi nereden buldun da satmaya basladin. Nasil bir yanlis içerisindesin. Yanlis yapiyorsunuz' diyoruz, toplantiya çagiriyoruz, 3 kisi sabote ediyor, getirtmiyor toplantiya. Ondan sonra sonucuna katlanacaksin kardesim." ifadelerini kullandi.

Zipkinkurt, hem oda üyesi firincilarin hem de vatandaslarin haklarini korumaya çalistiklarini dile getirdi.

Firincilarin artis taleplerini de degerlendirdiklerini anlatan Zipkinkurt, sunlari kaydetti:

"Meslek komitesi Türkiye genelindeki ekmek fiyatlarini, un fiyatlarini, maliyetleri arastiriyor. Ekmegin kilosuna 9,09 lira istedikleri 26 Aralik 2020 tarihinde Türkiye'deki ekmek fiyatinin ortalamasi 7,14 lira. Edirne'de isçi maliyeti mi farkli, mazot mu farkli, un mu farkli? 81 vilayette böyle bir rakam yok. Bizim arkadaslarin istedigi rakam bu.

Son müracaatlarinda 10 lira fiyat istediler, Esnaf Odasi bu fiyati verdi. Bu arada biz de yetkili kurullari olusturduk. Tarim Il Müdürlügü ve Ticaret Il Müdürlügü 10 liralik fiyata serh koydu. Buna ragmen bakanliga sorduk. Bakanliktan gelen yazida ekmegin kilogram fiyatinin 8,50 lira olmasi uygun görüldügü belirtildi. Esnaf Odasi 10 lirayi vermis. Biz de aralik ayinda bu konuda toplanip karari verecegiz. Meclisteki tüm arkadaslarimiz ticaretle ugrasan insanlar, dolayisiyla en iyi karari vereceklerdir."
Kaynak: AA