Bakan Kurum, AK Parti Gölbasi Ilçe Danisma Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Ekonomi parametreleriyle asla açiklanmayacak bir kur dalgalanmasiyla karsi karsiya kaliyoruz. Bunun tek bir sebebi, açiklamasi var, sunu herkes iyi bilsin ki, sundan emin olsun ki bu süreç tamamen geçici bir süreçtir. Pandemi sürecinin bitmesiyle bu tedarik zinciri de eski düzenine kavusacak, enflasyon oranlari asagiya düsecek' 'Simdi birileri kalkmis, 'Haydi seçime', 'Haydi er meydanina' diyor. Bunlar anlamiyor. Bu millet, 20 yildir tüm seçimleri kazanmis pehlivanlar ile gürese doymayan pehlivanlarin kim oldugunu çok iyi biliyor. Seçim Haziran 2023'tedir'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Türkiye'nin, ekonomik sabotajlarin bu denli sistematik isletildigi bir dönemi daha önce yasamadigini belirterek, "Herkes sundan emin olsun ki bu süreç tamamen geçici bir süreçtir. Pandemi sürecinin bitmesiyle bu tedarik zinciri de eski düzenine kavusacak, enflasyon oranlari asagiya düsecek." dedi.

Kurum, Gölbasi Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Gölbasi Ilçe Danisma Toplantisi'nda yaptigi konusmaya, trafik kazasinda hayatini kaybeden, Selçuk Bayraktar'in yakin takim arkadaslarindan Tarik Kesekçi, Muratcan Kaya, Yusuf Taha Göktas ve Talip Tigli'ya Allah'tan rahmet dileyerek basladi.

Tarik Kesekçi'nin sosyal medya paylasimini hatirlatan Kurum, "Biz, size sahidiz çocuklar. Sizler daha 20'li yaslarinizda Sultan Fatih gibi ürettiginiz yerli ve milli teknolojilerle, savunma ekipmanlariyla, IHA'larla, SIHA'larla dosta güven, düsmana korku saldiniz. Sinirlarimizda kartallar gibi Türkiye düsmanlarinin tepesine bindiniz." diye konustu.

- "2023'e kadar hemsehrilerimizi yeni yuvalarina kavusturacagiz"

Bakan Kurum, Ankara'yi sehirciligin ana ekseni olarak gördüklerini ve bugün sehrin 25 ilçesinde çalismalara devam ettiklerini belirterek, nerede vatandasin ihtiyaci varsa ve nerede vatandasin refahi için proje gerçeklestirilmesi gerekiyorsa orada olduklarini söyledi.

Gölbasi'nda yasayan vatandaslara müjde verecegini açiklayan Kurum, söyle devam etti:

"Vatandaslarimizin yerlesim alaninda sosyal konut talebi var. Biz de Gerder Mahallesi'nde 2 milyon 300 bin metrekarelik alanda çalismalarimizi tamamladik. 2 bin konutluk bir projeyi baslattik ve ilk etapta yapacagimiz 500 konutun projelerini ocakta hazirlayacagiz, hizli sekilde ihaleye çikacagiz. Bu projeler istiyoruz ki zemin arti 2-3 kati geçmesin, yatay mimariye uygun, özümüzü, kültürümüzü yansitacak projeler olsun ve içinde her türlü sosyal donatisiyla, yesil alanlariyla insallah bu projeleri de insa edecegiz ve 2023'e kadar kardeslerimizi, hemsehrilerimizi yeni yuvalarina kavusturacagiz."

Kurum, Büyük Gölbasi Meydan Projesi'nin ilk etabinin da 2022'de baslayacagini aktararak, "ILBAK Genel Müdürlügümüz eliyle 50 milyon lira finansman destegini ilçemize veriyoruz ve bu projenin ilk etabini baslatiyoruz. 5 milyon lira yatirim bedelli, sehir merkezinde Gölbasi'nin iki yakasini baglayan sehir merkezimizdeki binalarin cephelerinin iyilestirilecegi bir sokak sagliklastirma, güzellestirme projesi yapacagiz." dedi.

- "Ekonomik sabotajlarin bu denli sistematik isletildigi bir dönemi daha önce yasamamistik"

Ekonomik gelismelere iliskin de açiklamalarda bulunan Kurum, sunlari kaydetti:

"Ülke olarak ekonomik sabotajlarin bu denli sistematik isletildigi bir dönemi daha önce yasamamistik. Düsünün ki küresel ölçekte enflasyon oranlari 4-5 kat artmis. Hemen hemen bütün dünya ülkelerinde, ABD, Almanya, Ingiltere, Fransa gibi gelismis ülkeler de buna dahil ve baktiginizda büyüme noktasinda bu ülkeler kötü bir tabloyla karsi karsiya. Ülkemize bakiyorsunuz, gerek bütçe dengemiz, gerek büyüme oranlarimiz çok iyi seviyelerde. Iste bugün açiklandi, üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisi tam 7,4 büyüdü."

Salgina ragmen kamu maliyesinin sekteye ugramadigini, borsanin etkilenmedigini, Merkez Bankasi'nin döviz rezervlerinin sürekli arttigini söyleyen Kurum, tüm dünyada tedarik zincirinin sekteye ugradigini ancak Türkiye'de vatandaslara, sanayicilere, esnafa her zamankinden daha yüksek miktarda destek olundugunu, kredi imkani sunuldugunu ifade etti.

Murat Kurum, "Bir de bakiyorsunuz ki ekonomi parametreleriyle asla açiklanmayacak bir kur dalgalanmasiyla karsi karsiya kaliyoruz. Bunun tek bir sebebi, açiklamasi var, sunu herkes iyi bilsin ki, sundan emin olsun ki bu süreç tamamen geçici bir süreçtir. Pandemi sürecinin bitmesiyle bu tedarik zinciri de eski düzenine kavusacak, enflasyon oranlari asagiya düsecek ve ülke ekonomileri bu anlamda eski düzenlerine kavusacaklar." diye konustu.

- "Milletimiz size yine boyunuzun ölçüsünü verir"

Tüm dünyanin yüz yilda bir olacak bir salginla ugrastigini ve bunun nereye gideceginin hala öngörülemedigini söyleyen Kurum, tüm bu sartlara ragmen esnafin, vatandasin, çiftçinin, turizmcinin yaninda olduklarini kaydetti.

Bakan Kurum, "Türkiye bugün, büyük bir ekonomik saldiriyla, operasyonla karsi karsiyadir. Simdi birileri kalkmis, 'Haydi seçime', 'Haydi er meydanina' falan diyor. Yahu bunlar anlamiyor. Bu millet, 20 yildir tüm seçimleri kazanmis pehlivanlar ile gürese doymayan pehlivanlarin kim oldugunu çok iyi biliyor. Seçim Haziran 2023'tedir. O gün mindere çikarsiniz, milletimiz size yine boyunuzun ölçüsünü verir. Acele etmeyin." dedi.

Geçmiste Ankara'nin, "milletin sorunlarina çözüm üretemez, hizmet götüremez ve Bakanlar Kurulu'nu dahi toplayamaz hale geldigini" ancak AK Parti'nin gelmesiyle bu gidise "dur" denildigini söyleyen Kurum, o andan itibaren Ankara'nin ve Türkiye'deki 81 ilin degistigini ifade etti. Bakan Kurum, sunlari söyledi:

"Türkiye'nin zihniyet problemlerinden birini daha ürettiler. 'Bilgiyi, düsünceyi, teknolojiyi baskalari üretsin; biz de tüketici olarak kalkinalim' dediler. Bu anlayisi biz, 209 üniversitemizle, sayisiz okulumuzla, enstitülerimizle, IHA'larimizla, SIHA'larimizla bir bir ortadan kaldirdik. Bugün Gölbasi'nda Türksat5A uydumuz, uzaydan dünyayi selamliyor. Sunu herkes ögrenecek, Türkiye eski Türkiye degil. Siz isteseniz de istemeseniz de o Türkiye'nin geçmisin karanliklarina, geri kalmisliklarina geri döndüremeyeceksiniz. Bu millet buna müsaade etmedi, insallah bundan sonra da etmeyecek. Biz bunlari söylerken birileri de temcit pilavini isitip isitip önümüze koyuyorlar. 'Demokrasi, demokrasi' diyorlar. Sonra da bakanlar seçilmedi, bakanlar konusamazmis. Tabii kendi sicillerini ortaya koyan sözleri bunlar her ortamda sarf ediyorlar. Siz, her türlü iftirayi atacaksiniz, biz susacagiz öyle mi? Yok öyle yagma. Yani biz göreve geldigimiz üç yil boyunca, aziz milletimizin bize yükledigi emanete hiçbir zaman gölge düsürmedik ve karalamak, asagilamak isteyenlere hiçbir zaman firsat vermedik. Hep çalistik, didindik."

- "Ülkemiz bir vicdan adasidir"

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan'in mültecilerle ilgili uygulamalarina ve açiklamalarina da degindi.

"Ülkemize göç etmek zorunda kalanlari, faturalarla cezalandiran klasik bir CHP zihniyetiyle karsi karsiyayiz." diyen Kurum, bunlarin, insan onuruna, haysiyetine yakismayacak hareketler oldugunu belirtti.

Murat Kurum, "Bizim ülkemiz bir vicdan adasidir. Bizim medeniyetimiz iyiligin tarihidir, mazlumlara kucak açan tarihtir. Baktiginizda, bu hareketlerin hiçbiri bizim medeniyetimize ait degildir. Iste Bolu Belediye Baskani, oradaki göçmenlere ayri bir su faturasi uygulamasi yapacaktir. Yani olacak is mi? Bu insanlar aç, açikta, yoksul. Gelmisler, senin ülkene siginmislar. Sen yardim elini uzatacaksin, yardim edeceksin, misafirperver olacaksin. Olacak is degil bu. Biz, bu hareketi tamamen kiniyoruz ve bu karardan dönmesini bekliyoruz." diye konustu.

Toplantiya, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçin Akdogan, AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan, Gölbasi Belediyesi AK Parti Grup Baskan Vekili Fatih Yaslioglu, AK Parti Gölbasi Gençlik Kollari Baskani Yusuf Teceren, AK Parti Gölbasi Kadin Kollari Baskani Gülden Koç ve AK Parti Gölbasi Ilçe Baskani Selim Akceylan da katildi.
Kaynak: AA