Kaburgasindan Alinan Kikirdakla Burnu Düzeltilen Kadin Sagligina Kavustu

Sarikamis Devlet Hastanesi KBB uzmani Dr. Serdal Çelik: 'Bu hastamiza burun içinde kullanabilecegimiz kikirdak yoktu. Bu nedenle daha çok kulaktan veya son zamanlarda sik uygulanan hastanin kendi kaburgasindan kikirdak alip burnu tekrar sekillendiriyoruz' Hasta Gülsima Kadimoglullari: 'Çok sükür iyiyim, hocanin ellerine saglik'

HÜSEYIN DEMIRCI - Kars'ta 2 yil önce geçirdigi ameliyat sonrasi burun sekli bozuldugu için saglik sorunu yasayan Gülsima Kadimogullari, kaburgasindan alinan kikirdakla yeniden rahat nefes almaya basladi.

Il merkezinde yasayan 23 yasindaki Kadimoglullari, 2 yil önce bir hastanede geçirdigi burun ameliyati sonrasi uyku bozuklugu, nefes alma ve burun seklinde bozukluk sikayetleri üzerine Sarikamis Devlet Hastanesinde görevli Kulak Burun Bogaz (KBB) Hastaliklari uzmani Dr. Serdal Çelik'e muayene oldu.

Yapilan tetkik ve inceleme sonucu Çelik tarafindan kaburgasindan alinan kikirdak dokusuyla burnundaki sekil bozuklugu giderilen Kadimoglullari, basarili geçen ameliyatin ardindan hem sagligina hem de rahat nefese kavustu.

KBB uzmani Dr. Çelik, AA muhabirine, hastanin yaklasik 2 yil önce burun ameliyati geçirdigini animsatarak, hem fonksiyon hem de estetik olarak burnundan memnun olmadigi için hastaya ameliyat karari verdiklerini söyledi.

Türkiye ve dünyada estetik ameliyatlarinin sik yapildigini, önceden ameliyat geçirmis hastalarda ise bu tarz ameliyatin hasta ve doktor açisindan komplikasyon ihtimali yüksek riskli ameliyatlar oldugunu ifade eden Çelik, söyle konustu:

"Bizi zorlayan en büyük sey burnu tekrar sekillendirmek için kikirdak ihtiyaciydi. Daha önce ameliyat geçirmis burunlarda çok uygun, tekrar kullanabilecegimiz ve burna yeniden sekil verecegimiz kikirdaklar olmayabiliyor. Bu hastamiza burun içinde kullanabilecegimiz kikirdak yoktu. Bu nedenle daha çok kulaktan veya son zamanlarda sik uygulanan hastanin kendi kaburgasindan kikirdak alip burnu tekrar sekillendiriyoruz."

- "Gayet basarili ameliyat oldu"

Çelik, söz konusu ameliyatlarin genellikle büyük hastanelerde yapildigina isaret ederek, Sarikamis Devlet Hastanesinde ilk defa kaburgadan alinan kikirdakla burun ameliyati yapildigini kaydetti.

Ameliyat sonrasi hastanin saglik durumunun iyi oldugunu aktaran Çelik, "Su anda hastamizin ameliyat bölgesiyle ilgili sikintisi yok. Gayet basarili ameliyat oldu, ameliyat sirasinda sikinti da yasamadik, hastamiz ameliyattan çok memnun kaldi, biz de memnunuz. Hem nefes açisindan hem de estetik açidan güzel bir burun yapmaya çalistik." diye konustu.

Hasta Kadimogullari ise ilk ameliyatinin çok kötü geçtigini belirterek, "Ikinci ameliyatimi isin ehline birakmak istedim. Bu yüzden Serdal hocayi seçtim. Çok sükür iyiyim, hocanin ellerine saglik." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA