Wushu Sampiyonasi'na Gelen Sporcular Kazada Dehseti Yasadi

TEM Otoyolu Sakarya geçisinde Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu’na bagli bir dernegin minibüsünün de aralarinda bulundugu ve toplam 5 aracin karistigi zincirleme trafik kazasinda 5 sporcu yaralandi. Sampiyonaya katilmak için Sakarya’ya gelen sporcular, kazada dehseti yasadi.

Wushu Sampiyonasi'na Gelen Sporcular Kazada Dehseti Yasadi


Kaza, TEM Otoyolu Sakarya geçisi Hendek ilçesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Istanbul istikametinde seyir halinde olan Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu’na bagli bir dernegin ögrencilerini Sivas’tan, Sakarya’ya tasiyan H.K. (35) idaresindeki 35 DL 880 Renault marka minibüse ayni istikamette seyir halinde olan A.G. (43) idaresindeki 26 ADE 177 otomobil çarpti. Çarpismanin etkisi ile I.E. (27) idaresindeki 63 FL 058 plakali tir, M.K. (46) idaresindeki 37 AAE 034 plakali tir ve A.S. (56) idaresindeki 34 LT 870 plakali Opel marka otomobilin de karistigi toplam 5 araçli zincirleme trafik kazasi meydana geldi. Kazada, Sakarya’da düzenlenecek olan Wushu Sampiyonasi’na katilmak için Sivas’tan yola çikan minibüste bulunan M.D. (21), D.I.A. (21), Z.K. (16), K.T. (10) ve S.A. (16) isimli toplam 5 sporcu yaralandi. Kazanin haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayida itfaiye, saglik, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgede ilk müdahaleleri yapilan yaralilar Akyazi Devlet Hastanesi ve Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alindi. Yaralilarin hayati tehlikelerinin bulunmadigi ögrenilirken, kaza sebebi ile bölgede trafik bir süre aksadi. Kazaya karisan araçlarin yoldan kaldirilmasi ile birlikte trafik normal seyrine döndü.

Polisten örnek hareket

Öte yandan, kazanin sokunu üzerinden atlatamayan sporcular için trafik polisi örnek bir davranis sergiledi. Otoyolda polis ekiplerince durdurulan bir yolcu otobüsünden alinan sular, minibüsten indirdikleri esyalarin basinda bekleyen sporculara ikram edildi. Sporcularin yasadiklari korku ise adeta gözlerinden okundu. Kaza sonrasinda sporcular bölgeye sevk edilen farkli bir minibüs ile Sakarya merkezine götürüldü. Kaza ile ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA