THY, Omicron Varyanti Nedeniyle Uçuslarin Durduruldugu Güney Afrika'dan Tahliye Seferi Gerçeklestirdi

Türk Hava Yollari (THY), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyanti nedeniyle seyahat kisitlamasi uygulanan Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Türk vatandaslari için Cape Town ve Johannesburg kentlerinden tahliye uçusu gerçeklestirdi.

THY yetkilisinden alinan bilgiye göre, Güney Afrika'dan Türkiye'ye dönmek isteyen 41 kisi TSI 20.30’da Johannesburg O.R. Tambo Uluslararasi Havalimanindan Istanbul’a hareket etti. Bu kisiler, asili olma ya da son 180 günde hastaligi geçirme durumuna bakilmaksizin, ücretlerini kendileri karsilamak kaydiyla valiliklerce belirlenecek mekanlarda 14 gün süreyle karantinaya alinacak.

Karantinaya alinan kisilere 10. günün sonunda yaptirilacak PCR testinde negatif sonuç alinmasiyla karantina sonlandirilabilecek.

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliginin Twitter hesabindan yapilan paylasimda, THY'nin bugünkü uçusunun yeni bir karara kadar Güney Afrika'dan Türkiye'ye son uçus olacagi belirtildi.

Türkiye, Omicron varyanti nedeniyle Güney Afrika Cumhuriyeti, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'ye 27 Kasim'dan itibaren seyahat kisitlamasi uygulama karari almisti.

Kaynak: AA