Israil, Yeni Varyant Karsisinda Ülke Sinirlarini Yabancilara Kapatti

Israil, gündemdeki Omicron varyantina karsi, yabancilarin ülkeye girisinin istisnalar disinda yasaklandigini duyurdu.

Israil kabinesi, Basbakan Naftali Bennett liderliginde, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyanti önlemlerini görüsmek üzere toplandi. Israil hükümeti, yeni seyahat önlemlerini açikladi. Istisnai komite onayi disinda tüm yabancilarin Israil'e girisi durduruldu.

Yurtdisindan gelen Kovid-19'a karsi asili Israilliler, PCR testi yaptiracak ardindan evlerinde karantinaya girecek, üçüncü gün yaptirdigi testi negatif çikarsa karantinadan çikabilecek. Asi yaptirmayanlar, test yaptirmayi kabul ederlerse bir hafta, etmezlerse 14 gün karantinada kalacak.

Seyahat tablosunda "kirmizi liste" ülkelerinden dönen Israillilerin, devletin tahsis ettigi bir otelde karantinaya girecegi, giriste yaptirdigi PCR testlerinin negatif çikmasi halinde ev karantinasina geçebilecegi ve yedi günün ardindan yine bir test yaptirarak karantinadan çikabilecegi belirtildi.

Israil hükümeti, yurtdisina çikacak Israillileri seyahatleri sirasinda uygulamalarin degisebilecegi yönünde uyardi.

Finans ve Turizm Bakanliginin ilgili sektörlere yardimci olmanin yollarini hazirlayacagi paylasildi.

Israil Güvenlik Ajansinin Omicron varyantinin teyitli vakalarini tespit etmek ve virüsün yayilmasini engellemek için cep telefonu takip sistemini aktive edecegi duyuruldu.

Kapali alanlarda denetimli toplu faaliyet yapilma siniri 100'den 50'ye çekildi.

Yahudilerin pazar aksami kutlamaya baslayacagi dini bayrami Hanuka faaliyetlerinde herhangi bir degisiklik yapilmadigi ancak denetimin siki tutulacagi aktarildi.

Kaynak: AA