Nazilli Belediyesi'nden Sifir Atiga Egitim Destegi

Nazilli Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan Sifir Atik Projesi kapsaminda Zübeyde Hanim Anaokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi ögrencilerine egitim verildi.

Nazilli Belediyesi'nden Sifir Atiga Egitim Destegi
Atik olusumunun önlenmesi, azaltilmasi, kaynaginda ayri biriktirilmesi, geçici depolanmasi, tasinmasi ve islenmesi süreçlerinin anlatildigi seminerde bu amaçla aktiviteler yapildi. Kagit, cam, metal, plastik ve organik atiklarda Sifir Atik Yönetim Sistemine geçilmesi için okulun çesitli noktalarina kutular birakildi. Farkindalik çalismalari yapilarak uygulamanin sürdürülebilir olmasi amaciyla bilgilendirici materyaller ögrencilerle paylasildi. Ihtiyaç fazlasi okul malzemelerinin yeniden ve tasarruflu kullanilmasi, okulda olusan atik türlerinin izlenmesi ve en fazla olusan atigin azaltilmasina yönelik önlemler ögrencilere anlatildi.

Dogal kaynaklarin en verimli sekilde kullanilmasi ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya birakabilmek için bu tür egitimlerin büyük önem tasidigina dikkat çeken Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan; “Temizlik Isleri Müdürümüz, personellerimiz ve çevre mühendisi arkadasimiz bugün ögrencilerimizle bir araya gelerek çok güzel bir çalismaya imza attilar. Dünyamizin karsi karsiya kaldigi pek çok tehlike var. Bunlardan biri de kaynaklarin bilinçsizce tüketilmesi. Bu nedenle çocuklarimiza kaynaklarin tasarruflu tüketilmesi, geri dönüstürülmesi ve dogaya tekrar kazandirilarak yeniden kullaniminin saglanmasi yönünde egitim vermemiz ve bu egitimlerin sayisini artirmamiz gerekiyor. Bu anlamda emek veren tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA