Kiliçdaroglu, Çankaya Belediyesi Yildiz Hizmet Binasi Ve Belediye Bahçesi Açilisina Katildi Açiklamasi

'Bizim gruplasmaya, kavgaya, birbirimize farkli gözlerle bakmaya ve birbirimizi ötekilestirmeye ihtiyacimiz yok. Bizim kucaklasmaya ihtiyacimiz var, bunu dostlarimizla beraber yapacagiz'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Bizim gruplasmaya, kavgaya, birbirimize farkli gözlerle bakmaya ve birbirimizi ötekilestirmeye ihtiyacimiz yok. Bizim kucaklasmaya ihtiyacimiz var, bunu dostlarimizla beraber yapacagiz." dedi.

Kiliçdaroglu, Çankaya Belediyesi Yildiz Hizmet Binasi ve Belediye Bahçesi açilisinda yaptigi açiklamada, herkesin belli bir karamsarlik yasadigini ve "Ne olacak bu memleketin hali?" diye sordugunu söyledi.

Ülkenin halinin güzel olacagini belirten Kiliçdaroglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Asla umutsuzluga kapilmayin ve korkmayin. Bu konuda elimizden gelen her türlü çabayi gösterecegiz. Bizim gruplasmaya, kavgaya, birbirimize farkli gözlerle bakmaya ve birbirimizi ötekilestirmeye ihtiyacimiz yok. Bizim kucaklasmaya ihtiyacimiz var, onu dostlarimizla beraber yapacagiz. Dogusu, batisi, güneyi, kuzeyi her kesimden, her kimlikten, her inançtan insanimizla kucaklasacagiz. Bunun sözünü veriyorum. Hiç endise etmeyin, az kaldi. Sözüm söz, bu topraklarda hiçbir çocuk yataga aç girmeyecek. Bu topraklarda hep huzur, bereket olacak."

- "Kitap, en degerli hazinedir"

Türkiye'de para ve her türlü imkanin oldugunu ifade eden Kiliçdaroglu, "Mesele parayi kimin için kullanacaginiz. Bu bir siyasi tercihtir. Siyasi tercihi halktan yana mi kullanacaksiniz, besli çeteden yana mi kullanacaksiniz? Biz halktan yana kullanmayi savunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Belediye baskanlarina çagri yapan Kiliçdaroglu, "Harcadiginiz her kurusun hesabini belde halkina vereceksiniz. Halka hesap vermek gibi degerli ve onurlu baska bir sey yoktur." diye konustu.

Rahatsizligi nedeniyle hastaneye kaldirilan Türk Tanitma Vakfi'nin kurucusu Kemal Baytas'a acil sifalar dileyen Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Kendisini gerçekten insanliga adamis çok degerli bir insan. Dolayisiyla kendisinin bir an önce sagligina kavusmasi hepimizin ortak dilegi. Bir kütüphane bagisladi. Biraz sonra açacagiz kütüphaneyi. Kitap, en degerli hazinedir. Kitabin sayfalarini açtiginiz zaman yeni bir dünyayla karsilasirsiniz. Kütüphaneler her zaman hepimizin gidecegi, ugrayacagi, koridora veya salona çiktigimizda arkadaslarimizla sohbet edecegimiz, kitap üzerine tartisabilecegimiz bir ortami yaratir. Bu açidan burada bir kütüphanenin açilmasi son derece degerlidir. Hayirli, ugurlu olsun."
Kaynak: AA