Ingiltere'de 2 Kiside Covid-19'Un Omicron Mutasyonu Tespit Edildi

Covid-19’un Güney Afrika’da kesfedilen ve Omicron adi verilen yeni mutasyonu Ingiltere’de 2 kisi de tespit edildi.

Ingiltere'de 2 Kiside Covid-19'Un Omicron Mutasyonu Tespit Edildi
Covid-19’un Güney Afrika’da kesfedilen yeni mutasyonu Omicron, birçok ülkede tespit edilmeye basladi.

Ingiltere Saglik Bakani Sajid Javid yaptigi açiklamada, Ingiltere’de 2 kisi de Omicron mutasyonu tespit edildigini belirterek, vakalardan 1’inin baskent Londra’nin kuzey dogusundaki Chelmsford sehrinde, digerinin ise Nottingham’da oldugunu aktardi. Söz konusu bölgelerde Covid-19 testleri yapilacagini ifade eden Javid, 2 vakanin "baglantili" oldugunu ve bu baglantinin Güney Afrika’ya kadar takip edildigini ekledi.

Ingiltere’de yeni mutasyonun yayilmasini önlemek amaciyla yeni önlemlerin alinabilecegini belirten Javid, "Gerektigi takdirde daha fazla önlem almaktan çekinmeyecegimiz konusunda her zaman çok net olduk. Bu, pandeminin sona ermekten çok uzak oldugunun gerçek bir hatirlaticisidir. Su anda herkesin yapabilecegi bir sey var, lütfen asi olun" dedi.



Kirmizi listeye 4 Afrika ülkesi daha eklendi

Ingiltere hükümeti, endise verici Omicron mutasyonu karsisinda kirmizi seyahat listesine 4 ülkeyi daha ekledi. Saglik Bakanligi, dün Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesotho ve Esvatini’yi kirmizi listeye eklemesinden sonra bugün de Angola, Mozambik, Malavi ve Zambiya’yi kirmizi listeye ekledi. Güncellemeye göre 28 Kasim Pazar günü yerel saat ile 04.00’den itibaren bu ülkelerden Ingiltere’ye gelen kisiler 10 gün boyunca otel karantinasi uygulamak zorunda kalacak.

Hükümet ayrica, son 10 gün içinde söz konusu ülkelerde bulunmus kisilerin kendilerini 10 gün izole etmeleri ve PCR testi yapmalari gerektigini belirtti.



Johnson, yeni vakalarin ardindan basin toplantisi düzenleyecek

Ingiltere’de yeni mutasyonun görülmesiyle beraber, Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in bugün yerel saat ile 17.00’de basin toplantisi düzenlemesi bekleniyor.

Öte yandan Covid-19’un Delta mutasyonundan yaklasik 2 kat daha fazla mutasyona sahip oldugu için daha tehlikeli olarak kabul edilen Omicron, su ana kadar Güney Afrika, Botsvana, Belçika, Ingiltere, Israil ve Hong Kong’da tespit edildi. Mutasyonun Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nde olabileceginden süpheleniliyor.
Kaynak: İHA