Çöpler Ögrencilerin Elinde Sanata Dönüsüyor

Erzincan’da küçük ögrenciler dogadan topladiklari atiklari kullanarak ürettikleri tablo ve dekoratif esyalar ilgi görüyor.

Çöpler Ögrencilerin Elinde Sanata Dönüsüyor
Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi resim yetenek alani ögrencileri Görsel Sanatlar ögretmeni Cihan Kurt rehberliginde, dogadan topladiklari atiklari kullanarak ürettikleri tablolar okulun koridorlarinda sergileniyor.

Ögrenciler, çevrede dogaya atilan ve çevre kirliligine neden olan kagit, kumas, metal ve plastikten olusan malzemeleri toplayarak egitim gördükleri bölümün atölyesine getiriyor. Çalisma sonunda birbirinden ilginç tablolara dönüsen atik malzemeler okulun koridoru ve atölyede sergileniyor.

Amaçlarinin tüketim çilginligi ve çevre bilincine dikkat çekmek oldugunu ifade eden ögrenciler, “Herkes kendi alaninda, kendi istegi dogrultusunda bir seyler üretti. Disaridan hazir alinan materyalleri kullanmaktan ziyade dogadan toplanan malzemelerin kullanilmasi daha güzel oldu.” ifadelerine yer verdiler.

Görsel Sanatlar ögretmeni Cihan Kurt ise, “Atiklara dikkati çekmek amaciyla düzenlemis oldugumuz etkinlikle, dogadan topladigimiz atiklarla daha az maliyetle çok güzel isler çikarmaya çalisiyoruz. Dogada kimsenin yüzüne bakmadigi atiklarla okulumuzun koridorlarini güzellestirip insanlarin dikkatini çekmeye çalistik." dedi.

Kaynak: İHA