Antalya'da Ekili Alanlar Ve Çilek Seralari Sular Altinda Kaldi

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan uyarinin ardindan sabah saatlerinde yagmur ve rüzgar Antalya’nin Aksu ilçesinde etkisini gösterdi, ekili alanlar ve çilek seralari sular altinda kaldi.

Antalya'da Ekili Alanlar Ve Çilek Seralari Sular Altinda Kaldi
Antalya’nin Aksu ilçesinde sabah saatlerinde baslayan yagmur üreticileri zor durumda birakti. Gün içerisinde siddetini artiran kuvvetli yagmur ve rüzgar, ekili alanlari sular altinda birakirken henüz ilk meyvelerini vermeye baslayan çilek seralari da sular altinda kaldi.

Hasat için gün sayarken seralari sular altinda kaldi

Aksu ilçesi Kundu Mahallesi’nde çilek üreticisi Aslan Peker, yillardir bu bölgede çilek ürettigini ilk defa seralarinin sular altinda kaldigini ifade etti.

Üretici Aslan Peker, "Yagmur ve rüzgar sabah erken saatlerde basladi öglen sonuna kadar hiç ara vermedi. Kanallar sularla dolup tasinca seralarimizi su basti. 12 dekarlik çilek seramizin 6 dekari sular altinda kaldi. Pazartesi günü hasat yapmayi düsünüyorduk. Dekarda 10 bin TL zararimiz var” seklinde konustu.



“Yagmur ve firtinadan zarar gören seralardan Nisan ayina kadar hasat yok”

Sular altinda kalan yerlerin 5 ay sonra verimli hale gelecegini kaydeden Aslan Peker, "Bu zarar gören seralardaki çilekler Nisan-Mayis ayi gibi kendini toparlar. Burasi için ayri bir çalisma ve isçilik yapilacak. Firtina ve yagmurdan sonra Nisan ayina kadar hasat etme sansimiz yok” dedi.

Kaynak: İHA