Zelenskiy, Merkel Ve Michel Ile Ukrayna Sinirlarindaki Rus Askeri Yogunlasmasini Görüstü

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy'nin Almanya Basbakani Angela Merkel ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel ile yaptigi telefon görüsmelerinde, Rusya'nin Ukrayna sinirlarindaki askeri yogunlasmasi ele alindi.

Ukrayna Devlet Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, Zelenskiy ve Merkel, Rusya'nin Ukrayna sinirlarindaki askeri yiginagini göz önüne alarak güvenlik durumunu degerlendirdi.

Görüsmede taraflar, Rusya'dan gelebilecek tehditleri sinirlamak için uluslararasi toplumun is birligi içinde çalismasi ve yaptirimlarin korunmasinda hemfikir olduklarini belirtti.

Taraflar, Donbas krizinin çözümüne iliskin Normandiya formati kapsaminda çalismanin devam etmesinin gerekliligini vurguladi.

Zelenskiy'nin Michel ile görüsmesinde de Rusya'nin Ukrayna sinirlarindaki askeri yiginagi ve Ukrayna'nin dogusundaki durum ele alindi.

Michel, dün Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile görüsmesi sonucunda AB'nin de katilimiyla taraflar arasinda irtibat kurulmasinin krizin yatistirilmasina yardimci olabilecegine inandigini ifade etti.

Kaynak: AA