Talas'ta Ögrenciler, Ögretmen Baskani Ziyaret Ederek Gününü Kutladi

24 Kasim Ögretmenler Günü’nde en hareketli noktalardan birisi de Talas Belediyesi oldu. Ayni zamanda ögretmen olan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’i anaokulundan üniversiteye kadar her yastan ögrenciler ziyaret ederek ögretmenler gününü kutladi. Baskan Yalçin ayrica emekli ögretmenlerle de bir araya geldi.

Talas'ta Ögrenciler, Ögretmen Baskani Ziyaret Ederek Gününü Kutladi
24 Kasim Ögretmenler Günü münasebetiyle ilk olarak ‘Genç Talas’ üyesi üniversite ögrencileri geldi. Hunat Hatun Kiz Yurdu ve Seyyid Burhaneddin Erkek Ögrenci Yurdunda kalan egitim fakültesi ögrencileri ve yurt müdürleri, çiçek ve Türk Bayragi tablosu hediye ederek Baskan Yalçin’in ögretmenler gününü tebrik etti. Ögretmen adaylarinin ziyaretinden mutluluk duydugunu belirten Baskan Yalçin, “Allah size uzun ömürler versin. Iyi isler yapmak gerekiyor. Hepinize basarilar diliyorum. Bu dönemde yalnizca okumak yetmiyor. Ileriye dönük olarak çok çalisacagiz. Sizlerden ümitliyiz. Çok sükür ögrenciler için Kayseri kosullari çok iyi” dedi.

Ziyaret esnasindan konusan Hunat Hatun Kiz Yurdu Müdürü Leyla Polat, verdigi desteklerden dolayi Baskan Yalçin’a tesekkür ederek sunlari söyledi;

Yurdumuzun açilisindan bu yana verdiginiz destekten dolayi çok tesekkür ederim. Egitim fakültesi ögrencileri ile birlikte geldik ögretmenler gününüzü kutlamak istedik. Ögretmenler gününüzü tebrik ediyoruz". Daha sonra konusan Seyyid Burhaneddin Erkek Ögrenci Yurdu Müdürü Adem Karakurt da yaptigi katkilardan dolayi Baskan Yalçin’a tesekkür ederek ögretmenler gününü tebrik etti. Günün ikinci kutlamasini Hidayet Aydogan Anaokulu ögrencileri ve Mevlana Ilkokulu ögrencileri gerçeklestirdi. Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Elmali, Sube Müdürü Sener Serim ve ögretmenleriyle birlikte gelen ögrenciler Baskan Yalçin’a çiçek ve kendi yaptiklari tabloyu vererek ögretmenler gününü kutladi. Baskan Yalçin, gün sonunda ise emekli ögretmenler ve daha önce Talas’ta görev yapmis idarecilerle bir araya geldi. Talas Kaymakami Yasar Dönmez ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Elmali’nin katildigi programda konusan Sube Müdürü Sener Serim, ögretmen geçmisine sahip bir ismin belediye baskanligi yaptigi bir ilçede çalistiklari için sansli olduklarini söyledi.

“Leb demeden leblebiyi anlayip yerine getiren bir baskanimiz var” diyen Serim, “Her sikistigimizda, baskanimizi aradigimizda hiçbir zaman hayir demedi. Ilçe milli egitim müdürlügümüzün 112 Acili gibi bir baskanimiz var” diye konustu.

Toplantida konusan Baskan Yalçin, 10 yil ögretmenlik yaptiktan sonra belediyecilige adim attigini ifade etti.

Egitime yönelik çalismalarina burada da devam ettigini belirten Baskan Yalçin, bu konuda devlet millet is birligiyle birçok katkinin sunuldugunu kaydetti.

Bulusmada konusan ve ögretmenlerin önemine vurgu yapan Kaymakam Yasar Dönmez, ülkenin her alaninda görev yapacak kisileri yetistirenlerin ögretmenler oldugunu söyledi.

Mutlu ve huzurlu yasamin temelinde ögretmenlerin emeginin oldugunu belirten Dönmez, egitime verdigi katkilar için Baskan Yalçin’a tesekkür etti. Bulusmada söz alan Ilçe Milli Egitim Müdürü Elmali, Baskan Yalçin’in egitim-ögretime yönelik çalismalarina dikkat çekti. “Baskan Yalçin’in çalismalari sayesinde Kayseri’de egitim seviyesi en yüksek ilçe konumundayiz” diyen Elmali, sagladigi katkilardan dolayi Baskan Yalçin’a tesekkür plaketi takdim etti.

Bulusmanin sonunda Kaymakam Dönmez, Baskan Yalçin ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Elmali tarafindan emekli ögretmenlere ve yöneticilere günü anisina birer plaket verildi.

Kaynak: İHA