Libya'da Askeri Mahkeme Hafter Hakkinda Giyabi Idam Cezasi Verdi

Libya’nin Misrata kentindeki bir askeri mahkeme, ülkenin dogusundaki gayrimesru silahli güçlerin lideri Hafter hakkinda giyabi idam cezasi karari verdi.

Libya'da Askeri Mahkeme Hafter Hakkinda Giyabi Idam Cezasi Verdi
Libya’nin Misrata kentindeki bir askeri mahkeme, Misrata Hava Kuvvetleri Koleji’ne 2019’da yapilan saldiriyla ilgili davada ülkenin dogusundaki gayrimesru silahli güçlerin lideri Hafter hakkinda giyabi idam cezasi verdi. Mahkemenin Hafterin disinda ona bagli olan askeri yetkililer olan Abdel Razek al-Nadori, Saqr Jrushi, Abdul Salam al-Hassi, Al-Mabrouk al-Ghazawi, Muhammed Mansour ve Saad al-Werfalli de giyaben idam cezasi verildigi bildirildi.

Misurata Askeri Savciligi, Hafter ve ona bagli askeri yetkilileri, Hafter güçlerine ait uçakla Misrata Hava Kuvvetleri Koleji’ne 2019’da yapilan hava saldirisi sonucunda Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinden 1 askeri öldürmekle suçlamisti.

Kararda, hükümlülere verilen cezanin belirtilen kanun ve emirlere göre uygulanmasini talep edilirken, cezanin Askeri Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 92. maddesi uyarinca infaz edilecegi aktarildi.

Öte yandan Hafter, Libya’da 24 Aralik’ta yapilacak Devlet Baskanligi seçimlerine adayligini koyacagini açiklamis, Bingazi’deki Yüksek Seçim Kuruluna gelerek adayligi için gerekli belgeleri teslim ederek islemlerini tamamlamisti.
Kaynak: İHA