Katilim Bankaciligi Dijital Arastirma Raporu Yayinlandi

Türkiye Katilim Bankalari Birligi (TKBB) tarafindan katilim bankaciligi dijital arastirma raporu yayinlandi.

TKBB'den yapilan açiklamaya göre, “Katilim Bankaciligi Dijital Arastirma Raporu” sektörde yol haritasi olmasi gayesi ile hazirlandi. Bu kapsamda küresel ve yerel düzeyde bankalar, neo-bankalar ve fintekler ile görüsmeler gerçeklestirildi. Ayrica farkli demografik ve sosyoekonomik profillere sahip 2246 kisinin katilimi ile gerçeklestirilen anket çalismasi yapildi.

Raporda dijital strateji bilesenleri olusturuldu ve katilim bankaciliginin kisa ve orta vadeli dönemde almasi gereken temel dijital inisiyatifler belirlendi. Bu alanlardaki çalismalari da hayata geçirmek üzere planlamalar yapilmaya baslandi.

Dijital Müsteri Kazanimina Yönelik Modellerin Olusturulmasi, Segment Odakli Ekosistem Isbirliklerinin Hayata Geçirilmesi, Açik Bankacilik Modellerine Yönelik Teknolojik Alt Yapilarin Olusturulmasi, Dijital Okuryazarligin Artirilmasi, Kurum Içi/ Kurum Disi Çevik Organizasyon Yapilarinin Olusturulmasi, Dijital Bankacilik Yetkinliklerinin Gelistirmesi ile ilgili aksiyon önerileriyle birlikte pazar arastirmasinin sonuçlari raporda sunuldu.

Kaynak: AA