Erzurum'da Kamu Kurum Kuruluslari Ve STK'lar Kadina Yönelik Siddete Dikkat Çekmek Için Toplandi

Erzurum’da Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü, Erzurum Barosu ve AK Parti Kadin Kollari kadina yönelik siddete dikkat çekmek için toplandi.

Erzurum'da Kamu Kurum Kuruluslari Ve STK'lar Kadina Yönelik Siddete Dikkat Çekmek Için Toplandi
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, Erzurum Barosu Kadin Haklari Komisyonu ve AK Parti Kadin Kollari, kadina yönelik siddete dikkat çekmek için basin açiklamasi yapti.

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas, “Günümüzün en yaygin insan haklari ihlallerinden biri olan kadina yönelik siddet kadinlara fiziksel, psikolojik veya ekonomik zarar veren ve ülkelerin öncelikli olarak çözmesi gereken önemli bir toplumsal sorun olarak karsimiza çikmaktadir. Gerçeklestirilen etkinlikler ile konuya iliskin farkindalik ve duyarlilik olusturmak amaçlanmistir. 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde Bakanligimiz koordinasyonunda, Erzurum Valiligimiz öncülügünde faaliyetler gerçeklestirilmekte, ilgili kurum ve kuruluslar tarafinda yapilan çalismalara destek verilmekte, kendi bünyelerinde gerçeklestirdikleri programlarinda da konuya dikkat çekilmektedir. Ilimizde kadina yönelik siddetin önlenmesi amaciyla hizmet veren kurum, kurulus ve sivil toplum örgütleri siddetin ortaya çikmadan önce engellenebilmesi adina ortak ve koordineli çalismalarini etkin bir sekilde yürütmektedir. Dünya kadinlari için kabul edilen bu günde kadinlarimiza sahip çikmamiz gerektigini bir kez daha hatirlamamiz ve unutmamamiz temennisiyle, Kadina Yönelik Siddete Karsi Mücadele ve Uluslararasi Dayanisma Gününün farkindalik olusturmasini diliyorum” açiklamalarinda bulundu.

Erzurum Barosu Kadin Haklari Komisyonu tarafindan yapilan açiklamada, “1960 yilinda haksizliga ve esitsizlige karsi verilen büyük mücadele, günümüzde de devam etmektedir. Asirlardir kadinlara, fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik siddet uygulanarak, ikinci sinif insan muamelesi yapilmaktadir. Kadinlarin, kendi hayatlarini ilgilendiren temel seçimlerinin, kendi iradeleri disinda baska bir iradeye birakilmasi kabul edilemez. Meslektasimiz Müzeyyen Boylu, Burcu Sengel, Basak Cengiz, Zeynep Uçar ve adlarini saymakla bitiremeyecegimiz yüzlercesi, seçimlerinin bedelini canlariyla ödemislerdir. Ve ne acidir ki bu çarpik ve kokusmus düzende binlerce kadin daha bedel ödemeye mahkilm olacaktir. Kadina karsi siddetin önüne geçebilmek için güçlü bir devlet iradesi elzemdir. Yalnizca yasa çikarmakla kadina yönelik siddetin önüne geçilemez. Çikarilan yasalarin kararli bir sekilde uygulanmasi önem arz etmektedir. 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Yönelik Siddetin Engellenmesine dair Kanun etkin olarak kullanilamamaktadir. Faillere iyi hal ve haksiz tahrik hükümlerinin uygulanmasi caydiriciligi azaltmakta, sorusturma asamasinda tutuksuz yargilamalar cinayetlere sebep olmaktadir. Kadinlar çocuk yasta zorla evlendirilerek cinsel istismara ugramaktadir. Bunun sonucu olarak kendilerine yalnizca annelik görevi verilmekte, ekonomik özgürlükleri ellerinden alinarak ekonomik siddete maruz birakilmakta ve çaresizlestirilmektedirler. Kadin çaresizlestikçe fiziksel ve duygusal siddete boyun egmekte; siddete katlanmak istemeyen kadinlar ise acimasizca, canavarca hisle katledilmektedir. Erzurum Barosu olarak; her türlü ayrimciliga, tecavüze, adaletsizlige karsi oldugumuz gibi Kadina Yönelik Siddete de en yüksek sesle itiraz ediyoruz ve kadina karsi siddetin sona erecegi son güne kadar mücadele edecegimizi kamuoyuyla paylasiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kadina yönelik siddetin, yalnizca kadin olduklari için uygulanan veya kadinlari etkileyen, kadinin insan haklari ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranis oldugunu ifade eden AK Parti Erzurum Kadin Kollari Baskani Ayse Deniz Çelik, “Kadina yönelik siddet sadece ülkemizde degil maalesef tüm dünyada bir sorundur. AK Parti olarak, kuruldugumuz ilk günden itibaren kadina yönelik siddetle mücadelede reform niteliginde adimlar attik. 2002 yilinda yola çikarken kilavuz edindigimiz Seçim Beyannamemizden itibaren, kadina yönelik siddetle mücadelede kararliligimizi ifade ettik. Bizim medeniyetimiz; kadin, erkek, çocuk, her bir insana muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz, siddet kimden gelirse gelsin, kime karsi yapilirsa yapilsin, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararliyiz. Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ve kiymetli Hanimefendi’nin de önemle vurguladiklari gibi “kadina siddet, insanliga ihanettir.” AK Parti teskilatlari olarak, her adimimizda bu bilinçle hareket ediyor, her firsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadina yönelik siddete daha tahammülümüz yok. Sadece ev içi degil, basta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadinlara ve çocuklara yaptigi her türlü siddetle kararlilikla mücadele edecegiz. 25 Kasim Dünya Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü’nde bir kez daha tüm gücümüzle haykiriyoruz ki; siddet uygulayana, siddete taraf olana, siddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü siddet uygulayana, siddeti olumlayan zihniyete karsi kadin-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA