Adliye Önünde Baslayan Silahli Kavga Hastanede Devam Etti
Erzurum’da husumetli iki aile arasinda adliye çikisi yasanan silahli kavgada 1 kisi yaralandi. Adliye önünde baslayan kavga, hastane koridorlarinda da devam etti.

Olay, geçtigimiz yil 30 Mayis tarihinde Çat ilçesine bagli Köseler Mahallesi’nde meydana geldi. 2014 yilinda Yildiz ailesinin Günes ailesinden kiz kaçirmasinin ardindan aileler arabulucu sayesinde baristi. Çiftin dügünü yapildiktan sonra kaçan kadin, iddiaya göre aile baskisi sonucu intihar etti. Olaydan iki gün önce Günes ve Yildiz ailelerine ait
atlarin dövüstügünü gören Siddik Yildiz, atini almaya gittigi sirada Siddik Günes ve yegeni Baki Günes’le aralarinda tartisma çikti. Iki gün sonra Siddik Günes, oglu Sinan Günes, kardesi Hasan Günes ve yegeni Baki Günes, kendilerine ait traktörle tarlalarina hayvan gübresi dökmeye gittikleri sirada iki gün önce tartisma yasadiklari Siddik Yildiz’in çocuklari Sedrettin Yildiz, B.Y. ve I.Y. ile karsilasti. Taraflar tarlada tartismaya basladi.
Iki husumetli aile arasindaki tartisma kisa sürede silahli kavgaya dönüstü. Köseler Mahallesi’nden duyulan silah sesleri üzerine olay yerine giden köylüler ve muhtar, Siddik Günes, Hasan Günes, Sinan Günes, Baki Günes ve karsi taraftan Sedrettin Yildiz’in yerde kanlar içerisinde yattigini gördü. Durum mahalle muhtari tarafindan polis ekiplerine ve 112 Acil Saglik ekiplerine bildirildi.
Olay yerine gelen saglik ekipleri, 4 kisinin olay yerinde hayatini kaybettigini belirledi. Agir yarali olarak hastaneye kaldirilan Baki Günes de yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Olayin ardindan kaçan B.Y. ve I.Y. ise olaydan 23 saat sonra ekipler tarafindan yakalanarak gözaltina alindi. I.Y. ve B.Y. isimli süpheliler, 3 Haziran 2020 tarihinde çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapali Cezaevi’ne konuldu.
