Dogu Anadolu'da 7 Ilde 24 Kasim Ögretmenler Günü Kutlandi

Dogu Anadolu'daki 7 ilde 24 Kasim Ögretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli Irade Salonu'nda, Ögretmenler Günü dolayisiyla Il Milli Egitim Müdürlügü ve Atatürk Üniversitesi Kazim Karabekir Egitim Fakültesi is birligiyle gerçeklestirilen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Vali Okay Memis, yaptigi konusmada, çesitli projelerle kentin egitim basarisini üst siraya çikardiklarini söyledi.

Türkiye'yi hedeflerine ögretmenlerin yetistirdigi nesillerin ulastiracagini vurgulayan Memis, Erzurum'daki egitim camiasiyla gurur duydugunu aktardi.

Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz da tüm meslektaslarinin Ögretmenler Günü'nü kutladi.

Konusmalarin ardindan emekli ögretmenlere tesekkür belgesi verilen programda, göreve baslayan ögretmenler yemin etti.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü ögrencilerince seslendirilen türkülerin büyük begeni topladigi programa, Erzurum Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Mehmet Çimen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, diger kurum amirleri, çok sayida ögretmen ve ögrenciler katildi.

- Tunceli

Tunceli'de Valilik bahçesinde düzenlenen törende Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Konferans Salonu'nda devam eden programda, günün anlam ve önemine iliskin konusmalar yapildi, aday ögretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Ögretmenler ve ögrencilerin siirler okudugu kutlamalar, zeybek gösterisi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Programa, Vali Mehmet Ali Özkan, Tunceli Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Nurettin Alkan, Cumhuriyet Bassavcisi Enver Eroglu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde Ipek, Il Emniyet Müdürü Tolga Yilmaz, Il Jandarma Komutani Albay Durali Ceylan, Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, vali yardimcilari, kurum amirleri, ögretmenler, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

- Kars

Kars'taki törenler, Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay ve ögretmenlerin Valilik önündeki Atatürk Aniti'na çelenk sunmasiyla basladi.

Vali ve Belediye Baskanvekili Türker Öksüz, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Konferans Salonu'nda devam eden programda yaptigi konusmada, her bireyin yetismesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfani, bilgi ve teknolojiyi genç dimaglara isleyip onlari gelecege hazirlama konusunda her türlü fedakarligi gösteren ögretmenlere minnettar olduklarini söyledi.

Konusmalarin ardindan emekli ögretmenlere tesekkür belgesi verildi, göreve baslayan ögretmenler yemin etti.

Programa, Cumhuriyet Bassavcisi Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

- Agri

Agri'da Abide Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasi sonrasi Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden programda, sehit ögretmenler anildi.

Tiyatro oyununun ardindan, ögrenciler sarkilar seslendirdi.

Aday ögretmenlerin yemin ettigi törende, çesitli yarismalarda dereceye giren ögrenciler ve ögretmenlere ödülleri verildi, emekli ögretmenlere plaket takdim edildi.

Programa, Vali Yardimcisi Bülent Simsek, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, kurum amirleri katildi.

- Ardahan

Ardahan'daki kutlamalarda Il Milli Egitim Müdürü Erhan Bulut, Valilik önündeki Atatürk Aniti'na çelenk birakti.

Bulut ve beraberindekiler ardindan Vali Hüseyin Öner'i makaminda ziyaret etti.

Gençlik Merkezi'nde devam eden kutlamalarda, ögrenciler siirler okudu, oratoryo gösterisi yapildi.

- Igdir

Igdir’da ögretmenler, Ögretmenler Günü dolayisiyla ellerindeki dev Türk bayragi ve Atatürk portresiyle Sehitler Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne yürüdü.

Daha sonra Igdir Belediyesi önündeki meydanda toplanan ögretmenler adina Milli Egitim Müdürü Servet Canli Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Program, Kültür ve Turizm Müdürlügü Konferans Salonu'ndaki konserle devam etti.

Burada ögretmenlere hitap eden Vali ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Engin Sariibrahim, "Siz degerli ögretmenler, en anlamli ve en kutsal görevi ifa ediyorsunuz. Sizler gelecegimiz adina önemli bir firsat, evlatlarimiz için bir umut isigisiniz." dedi.

Sariibrahim, emekli olan ögretmenlere tesekkür belgesi takdim etti.

- Erzincan

Erzincan'da belediye önündeki Atatürk Aniti'na çelenk sunumuyla baslayan etkinlikler, Il Müftülügü Konferans Salonu'nda Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerince gerçeklestirilen programla devam etti.

Vali Mehmet Makas, burada yaptigi konusmada, ögretmenligin, bedeli hiçbir maddi karsilikla ölçülemeyecek kadar yüce ve bir o kadar da agir sorumluluk gerektiren meslek oldugunu söyledi.

Yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verildigi program, göreve baslayan ögretmenlerin yemininin ardindan son buldu.

Törenlere, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakir, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün, Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan Ticaret Odasi Baskani Ahmet Tanoglu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA