Belarus Devlet Sinir Komitesi Açiklamasi 'Polonya, Sinirdaki Göçmenlere Karsi Patlayici Madde Kullaniyor'

Belarus Devlet Sinir Komitesi, Polonyali güvenlik güçlerinin sinirdaki göçmenlere karsi patlayici madde ve göz yasartici gaz kullanmaya devam ettigini ifade etti.

Belarus Devlet Sinir Komitesi Açiklamasi 'Polonya, Sinirdaki Göçmenlere Karsi Patlayici Madde Kullaniyor'
Belarus’un Polonya sinirindaki Grodno kentinde hazirlanan lojistik merkezde Avrupa ülkelerine geçme umuduyla yaklasik 2 bin göçmenin bekleyisi sürüyor. Bazi göçmenler ise zaman zaman Polonya topraklarina geçme girisiminde bulunuyor. Belarus Devlet Sinir Komitesi tarafindan yapilan açiklamada, gece yarisi bir grup göçmenin Polonyali güvenlik güçleri tarafindan engellendigi, buna ragmen göçmenlerin Belarus topraklarina dönmeyi reddettigi ve Polonya tarafindaki sinir tellerinin yakininda kalip Polonya’ya sigindigi bildirildi.

Açiklamada, "Polonyali güvenlik güçleri, göçmenleri dagitmak için sinir hattindan Belarus topraklarina patlayici madde ve göz yasartici gaz atti" ifadeleri kullanilarak bu tür eylemlerin, göçmenlerin saldirgan davranislarini arttirmayi ve sinirda baska bir provokasyona zemin hazirlama amaci tasidigi belirtildi.

"Polonya uluslararasi hukuku ihlal ediyor"

Açiklamada, "Polonya’nin silahsiz insanlara karsi sinirda özel teçhizat kullanmasi ilk kez olmuyor. Polonya tarafinin patlayici maddeleri, ses bombalari, tazyikli su ve gaz kullanimi uluslararasi hukuku ihlal ediyor ve savunmasiz göçmen gruplarina karsi dogrudan saldiri teskil ediyor" denildi.
Kaynak: İHA