100 Yil Sonra Gelen Istiklal Madalyasi

Basta Çanakkale ve Istiklal Savasi gibi birçok muharebelere katilan, Cankuyu Muharebesinde yaralanan ve gazi olan 1891 dogumlu Er Ahmet Baltas’a Istiklal Madalyasi verilmesi, Cumhurbaskani imzasiyla Resmi Gazetede yayinlandi. Istiklal Madalyasi, babasi adina madalyayi almaya hak kazanan Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yasayan 80 yasindaki Cafer Baltas’a verilecek.

100 Yil Sonra Gelen Istiklal Madalyasi


Kahramanmaras’in Andirin ilçesi nüfusuna kayitli 1891 dogumlu Ahmet Baltas, 12 yil askerlik yaptigi dönem içerisinde basta Istiklal Savasi olmak üzere birçok cephede muharebeye katildi.

Cankuyu Muharebesine katilan Baltas, burada bacagindan vurularak gazi oldu. Askerliginin bitmesinin ardindan memleketine dönen Ahmet Baltas evlenerek 12 çocuk sahibi oldu. Ahmet Baltas 1981 yilinda 90 yasindayken hayatini kaybetti. Geçtigimiz gün Resmi Gazetede yayinlanan kararla Er Ahmet Baltas’a Istiklal Madalyasi verilmesi karari alindi. 100 yil aranin ardindan babasi adina Istiklal Madalyasi’ni almaya hak kazanan er Ahmet Baltas’in büyük oglu 80 yasindaki Cafer Baltas alinan bu karari büyük bir sevinçle karsiladiklarini belirterek, babasinin kendilerine aktardigi askerlik anilarini ise gözyaslari içerisinde anlatti.

Babasi Ahmet Baltas’in birçok savasa katildigini belirten Cafer Baltas, “Babam Ahmet Baltas 40 yil önce vefat etti. Babama Istiklal Madalyasi verilmesi Cumhurbaskanimizin imzasindan geçmis Resmi Gazetede yayinlanmis. Çok mutlu olduk çok gurur duyduk. Babam çok savaslara katilmis. Bacagindan yaralanmis. Bir adada 6 ay esir kalmis. Sonra oradan kurtulmus. Bu anilarini kendisi bize anlatirdi. Önce künyesini göndermisler. Annesi öldügünü zannetmis. Sonra babam bir gün çikip kendisi gelmis. Kendisi bize bunlari hep anlatirdi. Çok mutlu olduk bu madalya için Allah razi olsun” seklinde konustu.

(Selçuk Savran / IHA)
Kaynak: İHA