Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Samimiyet Için, Baskalarinin Iyiligi Adina Çalismaktan Huzur Duymaliyiz'

Bingöl’de Din Görevlileri Bulusmasi’nda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Yaptiklarimizin Allah katinda karsiligi, samimiyetimize göre belirlenecektir. Samimiyet için meslegimizi sevmek oldukça önemlidir. Samimiyet için, baskalarinin iyiligi adina çalismaktan huzur duymamiz gerekir” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Samimiyet Için, Baskalarinin Iyiligi Adina Çalismaktan Huzur Duymaliyiz'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Bingöl’de din görevlileriyle bir araya geldi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezi’nde gerçeklesen bulusmada konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, 4-6 yas Kur’an kurslarinin gelecek nesiller açisindan önemli bir yer tuttugunu ifade ederek, “Islam nimeti ile ne kadar çok insani bulusturabilirsek bu bizim için çok büyük bir kazanim olacak. Bugün 7’den önce de 70’ten sonra da insanlara ulasma imkanimiz var” dedi.

Baskan Erbas, din hizmeti ve din egitimi noktasinda imkan ve firsatlari iyi degerlendirmenin önemine deginerek, “Okumaya, kendimizi yetistirmeyi, gençlerle zaman geçirmeyi, onlara Kur’an ve sünnet çizgisinden dogru bilgileri vermeyi, onlara daha fazla zaman ayirmazsak bunun vebali agir olur.” diye konustu.

Diyanet Isleri Baskanliginin gençlere yönelik yürüttügü “Gençlige Deger” projesi kapsaminda her bir din görevlisinin 10 gençle ilgilenmesini isteyen Baskan Erbas, din görevlilerinin gençlere vakit ayirmalarini, maddi ve manevi ihtiyaçlarinin giderilmesi noktasinda gençlere destek olmalarini söyledi.



“Manevi rehberlerimiz sayesinde ceza evlerinde hafiz olanlarin sayisi artiyor”

Ögrenci yurtlarinda, hastanelerde, cezaevinde yürütülen manevi destek hizmetlerine deginen Baskan Erbas, “Zaman zaman dinliyoruz onlari öyle gönüller feth ediyorlar ki, burada Bingöl’de de cezaevinde bir kardesimizin hafiz oldugunu ögrendim. Çesitli ceza evlerinde bizim manevi rehberlerimiz sayesinde hafiz olanlarin sayisi artiyor. Acaba hangi suçu isledi de cezaevine düstü ama manevi rehberimizle tanistigi zaman dünyasi degisiyor. Sincan Cezaevi’nde hafizlik merasimi yaptik. Hafizliga baslamis kardeslerimiz var” ifadelerini kullandi.

“Davranislarimizla en güzel örnek biz olmaliyiz”

Baskan Erbas, din görevlilerinin din hizmeti ve din egitimi sunarken sadece anlatmakla yetinmeyip yasayarak da örnek olmalari gerektigine vurgu yaparak, “Biz rol model olmak zorundayiz. Peygamber Efendimiz nasil en güzel örnek oldu ise Peygamber varislerinin de en güzel örnek olmasi lazim. Islam’i yasayarak göstermek mi daha önemli anlatarak göstermek mi daha önemli? Yasayarak göstermek daha önemli. Talebelerimize en güzel örnek olmaliyiz. Cemaatimize en güzel örnek olmaliyiz. Mahallemizde, sehrimize en güzel örnek biz olmaliyiz. Konusmamizla, yürüyüsümüzle, davranislarimizla en güzel örnek biz olmaliyiz” seklinde konustu.

“Askimizi, heyecanimizi her zaman muhafaza etmeye çalisalim”

Din görevlisinin hizmet ettigi bölgeyi, mahalleyi ve muhatap kitlesini tanimasini ve ona göre rehberlik yapmasi gerektigini dile getiren Baskan Erbas, “Muhatap kitlemizi taniyacagiz ki, isimiz kolaylassin ve basarimiz artsin. En büyük imkanimiz; imanimiz, samimiyetimiz, askimiz ve heyecanimizdir. Eger heyecanimiz kaybolduysa samimiyet kalmaz, ‘Din samimiyettir’ o zaman biz, mihrabi, minberi birakip gidelim hiç olmazsa mihrabi, minberi bosuna isgal etmeyelim. Allah muhafaza, içimizden bir kisinin, bir hocamizin bile bu duruma düsmesi bizi çok üzer. Bunun için askimizi, heyecanimizi her zaman muhafaza etmeye çalisalim” diye konustu.

“Samimiyet için, baskalarinin iyiligi adina çalismaktan huzur duymamiz gerekir”

“Yaptiklarimizin Allah katinda karsiligi, samimiyetimize göre belirlenecektir” diyen Baskan Erbas, “Samimiyet için meslegimizi sevmek oldukça önemlidir. Samimiyet için, baskalarinin iyiligi adina çalismaktan huzur duymamiz gerekir. Ihlas ve samimiyeti kusanmak, bizlere bitip tükenmek bilmeyen bir sermaye verecek ve manevi bereketin kapilarini açacaktir. Elbette Islam ve insanlik yolunda çalismanin ve iyilik gayesi ile hizmet etmenin, sabir gerektiren zorluklari da olacaktir. Nitekim peygamberler, türlü sikintilarla karsilasmislardir. Bize düsen sabirla azimle, inançla çalismalarimiza devam etmektir” degerlendirmesinde bulundu.

Törene, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Çapak, Diyanet Isleri Baskanligi Dini Yayinlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Insan Kaynaklari Genel Müdürü Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin ve çok sayida din görevlisi katildi.

Kaynak: İHA